loading...

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πάτρα τιμά τα Θεοφάνεια – Στο Μώλο ο αγιασμός των υδάτων- Ο 21χρονος Χρήστος Σωτηρόπουλος έπιασε τον Σταυρό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)













                       11.30 Ο 21χρονος Χρήστος Σωτηρόπουλος οδηγός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας ήταν αυτός που έπιασε τον σταυρό στην τελετή κατάδυσης που τελέστηκε στο Μολο της Αγίου Νικολάου. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα κρύα νερά του πατραϊκού ανάμεσά τους και ο αστυνομικός Ανδρέας Κάππος.

Το πρόγραμμα της Ιεράς  Μητρόπολης  Πατρών.
11.00 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η δοξολογία για τα Θεοφάνεια στη Μητρόπολη της Πάτρας και σε λίγο ξεκινά η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στο Μόλο της Αγίου Νικολάου. Ο καιρός είναι ευνοϊκός και αρκετοί πατρινοί βρίσκονται στο σημείο με τους πιο τολμηρούς να είναι έτοιμοι να βουτήξουν στον πατραϊκό
8.30πμ Τα Άγια Θεοφάνεια τιμά σήμερα και η Πάτρα.
Στις 11 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο Μώλο της Αγίου Νικολάου.
Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.
Στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα παραστεί μαζί με τους Αντιδημάρχους, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.
Αρκετοί αναμένεται να είναι και φέτος οι τολμηροί που θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.
Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου.












loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...