loading...

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ορθοδοξία και Αγιο Ορος: Βασικά "εργαλεία" στην οικοδόμηση αντι-ισλαμικού τόξου από την Μόσχα.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου











                   Μετά την απαίτηση από την Ρωσία να επιστραφεί στην Ορθοδοξία το Σύμβολό της, ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, Η Μόσχα εμφανίζεται να θέλει  να αναλάβει και την προστασία από την τουρκική επιθετικότητα του ορθόδοξου "Βατικανού", του Ιερού Βουνού του Άθου,του Αγίου Όρους, από την τουρκική επιθετικότητα.
Επικαλούμενα τα δημοσιεύματα του pronews.gr για τις... τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές ακριβώς μέχρι της ακτές της χερσονήσου για αεροναυτικές ασκήσεις, η ιστοσελίδα της ρωσικής Εκκλησίας θέτει θέμα προστασίας των ρωσικών μοναστηριών και ζητεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας να τα προστατέψει από την τουρκική επιθετικοτητα.
Το Αγιο όρος έχει μέγιστη σημασία για την Ρωσική Ομοσπονδία καθώς φέτος θα εορτασθούν εκεί τα 1000 χρόνια της ρωσική παρουσίας στο Ιερό Βουνό, και για τους Ρώσους σηματοδοτεί την αρχή της δημιουργίας του ορθόδοξου τόξου, που θα περιλαμβάνει όλους τυος ορθόδοξους λαούς.
Το 2016 συμπληρώνονται 1000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος και οι εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία θα είναι λαμπρές και ποικίλες.
Επί της ουσίας η Μόσχα δείχνει την πρόθεση να οικοδομήσει ένα "αντι-ισλαμικό τόξο" ή σε μια άλλη ανάγνωση ένα "ορθόδοξο τόξο" απέναντι στην Αγκυρα, βασικό υποστηρικτή των ισλαμιστών του ISIS που έχουν αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή...
Ο επίσημος εορτασμός της επετείου των 1000 χρόνων της ρωσικής παρουσίας στο Αγιο Ορος θα ξεκινήσει με ιερές ακολουθίες στο Άγιο Όρος στις 18 - 20 Μαϊου του τρέχοντος έτους και θα έχει βασικό ρόλο στην προπάθεια οικοδόμησης αυτού του "τόξου".
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις 20 Μαΐου (7 με το παλαιό ημερολόγιο) εορτάζεται η μνήμη του "πατέρα του ρωσικού μοναχισμού" Οσίου Αντωνίου κτίτωρος της Λαύρας των Σπηλαίων.
Το Πατριαρχείο Μόσχας, αλλά και το Κρεμλίνο, εργάζονται πυρετωδώς με στόχο να αναδείξουν σε παγκόσμιο θρησκευτικό, πολιτιστικό αλλά και με εθνικές για τους Ρώσους προεκτάσεις γεγονός, τους εορτασμούς που πρόκειται να οργανώσουν στη Μόσχα οι ίδιοι και στο Αγιον Ορος οι αρχές του. Ενδεικτικό της διάστασης που θέλουν να δώσουν είναι το γεγονός ότι πλην της οργανωτικής επιτροπής του Ρωσικού Πατριαρχείου, τη δική του επιτροπή έχει συγκροτήσει και το Κρεμλίνο, με προεδρεύοντα τον σύμβουλο του Πούτιν, Αλεξέι Μπέλοφ.
Οι Ρώσοι επιδιώκουν ο εορτασμός στο Αγιον Ορος να οργανωθεί από την Ιερά Κοινότητα και να λάβει παναγιορείτικο χαρακτήρα, με εκδηλώσεις όχι μόνο στο «ρωσικό» μοναστήρι, αλλά και στις Καρυές, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές στον ρωσικό μοναχισμό.
Οι Ρώσοι εκτός από τις εκδηλώσεις στον Αθω και προκειμένου να σηματοδοτήσουν και τις δικές τους γιορτές στη Μόσχα, θέλουν από τους αγιορείτες και την εικόνα της Παναγίας του «Αξιον Εστί»
Το Άγιο όρος για τουε Ρώσους αποτελεί το κέντρο της Ορθοδοξίας. Βασικός στόχος του Κρεμλίνου στις γεωπολιτικές του επιδιώξεις είναι η δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν οι χριστιανικές ΗΠΑ, αλλά οι άθεες ΗΠΑ, και δεν υπάρχει η υλιστική Σοβιετική Ένωση αλλά η ένθεη πνευματική Ρωσία. Ο "αξονας του Κακού" σε θρησκευτικό επίπεδο δείχνει να έχει μετατοπιστεί από την Ανατολή στην Δύση.
Η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει και ήδη αποτελεί ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
Επιπλέον τα ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το pronews.gr, υπενθυμίζουν ότι "Οταν τα ρωσικά μοναστήρια στο Άγιο όρος είχαν εκτεθεί σε πίεση και διακρίσεις τότε η Ρωσική Αυτοκρατορία είχε αποφασίσει να στείλει ρωσικά στρατεύματα στο τέλος του 1916 για να προστατευτούν οι ρωσικές Μονές", αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι θα σταλούν ρωσικές αεροναυτκές δυνάμεις για προστασία των ρωσικών μοναστηριιών, αν κριθεί ότι κινδυνεύουν από την τουρκική επιθετικότητα!
Τονίζεται ότι "Η Ρωσία υπερασπίζεται την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησος αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα  υπό την προστασία  όλων των ορθοδόξων κρατών, που διαθέτουν τα μοναστήρια τους στο Άγιον Όρος (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία)".
Πρόκειται πραγματικά για μια εξέλιξη σαφώς αναπάντεχη, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν είχε επέμβει στο Αιγαίο, ούτε είχε αντιδράσει απέναντι στην τουρκική επθετικότητα, κρατώντας μια μάλλον ουδέτερη στάση, πέρα από τια άδειες που εξασφάλιζε για τα τρία αγκυροβολια από την Αθήνα.
Φαίνεται όμως ότι πολλά άλλαξαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24SM στην Συρία στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Και η "ανάγκη προστασίας των ρωσικών μοναστηριών" στο Αγιο Ορος δίνει μια εύηχη αφορμή για "να σπάσει τον τσαμπουκά" της Αγκυρας ακριβώς στην έξοδο των Στενών και πάνω από τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα του Β.Αιγαίου.
Την προφητεία του Άγιου Παϊσιου που αναφέρει την καταστροφή της Τουρκίας από την Ρωσία και την επανορθοδοξοποίηση της Κωνσταντινούπολης μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, παρουσιάζει η ρωσική τηλεόραση σε ένα λεπτομερές αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ πάνω στον βίο του Αγίου και τις διδαχές του.
Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται Ρώσοι προσκυνητές οι οποίοι προσέρχονται για να προσκυνήσουν τον Τάφο του Αγίου και την σκήτη του.
Οι προφητείες του Αγίου   Παΐσίου , έχουν κάνει χιλιάδες Ρώσους Ορθοδόξους να επισκέπτονται το Άγιο Όρος, ενώ μετά την αγιοποίση του Παϊσιου από την Ελλαδική Εκκλησία το ρωσικό Πατριαρχείο τον αναγνώρισε και αυτό τοποθετώντας  τον στο εορτολόγιο της ρωσικής εκκλησίας.
Όπως είναι φυσικό οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις προφητείες του Αγίου για τον πόλεμο Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα επικείμενο μελλοντικό γεγονός, που θα φέρει μαζί του και τον Πόλεμο των Πολέμων, τον επονομαζόμενο Γ' ΠΠ.
«Όλοι ξέρετε για την έναρξη του πολέμου, όταν ο ουρανός «σκοτεινιάσει» πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η Τουρκία θα επιτεθεί στην  Ρωσία, Στην αρχή  οι Τούρκοι θα νομίζουν ότι κερδίζουν, αλλά αυτό θα οδηγήσει στον πλήρη αφανισμό τους , έτσι η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι ορθόδοξη.»
Αυτή είναι η προφητεία του γέροντα Παΐσίου όπως την παρουσιάζει η ρωσική τηλεόραση και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων σε Ελλάδα και Ρωσία (αλλά και Τουρκία, οι Τούρκοι φοβούνται πολύ τις ορθόδοξες προφητείες).
Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου, που έζησε και «κοιμήθηκε» στο Άγιο Όρος. Αυτός ο Άγιος  προέβλεψε το ατύχημα του Τσερνομπίλ, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης,  ακόμη και το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας"
Ο Άγιος Παϊσιος μαζί με τον Εθνομάρτυρα Πατροκοσμά, αλλά για πολλούς και μαζί με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, θεωρούνται ως οι πιο λεπτομερείς αφηγητές του τι μέλλει να συμβεί στην Ανθρωπότητα και ποια πορεία θα ακολουθήσει μετά από μια σειρά σκοτεινών γεγονότων που δυστυχώς θα περιλαμβάνουν και την έλευσι του βδελύγματος της ερημώσεως του υιού της απωλείας, του επονομαζόμενου "Αντίχριστου"
Η μέχρι τώρα δικαίωση αυτών των Άγιων ανθρώπων προβληματίζει για αυτά που μπορεί να ζήσουμε λίαν συντόμως, καθώς για πρώτη φορά διαφαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα η Τουρκία να κλείσει τα "Στενά" υπογράφοντας την θανατικής της καταδίκη. 
Όπως έλεγε ο Άγιος: "Οι Τούρκοι έχουν τα κόλυβα στο ζωνάρι τους". Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι νιώθουν τον τελευταίο καιρό ότι η Αγία Σοφία "προσπαθεί" να επιστρέψει στην Ορθοδοξία και ανηυχούν γιατί ξέρουν τι σημαίνει αυτό.
Θυμίζουμε ότι η Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της. 
Οι Τούρκοι προφανώς δεν θα δεχτούν αυτή την απαίτηση αλλά και μόνο το ζήτημα τους προκαλεί τρόμο καθώς εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr) ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας "θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει", και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.  
Κάτι που οι Τούρκοι το φοβούνται σφόδρα καθώς είναι οι πρώτοι που φοβούνται την έγερση του "μαρμαρωμένου βασιλιά"   Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία, ότι η Ορθοδοξία θα τους εκδιώξει από την γη που δεν τους ανήκει και σφετερίσθηκαν από τους από τους νόμιμους κληρονόμους.Ούτε τυχαία είναι τα ρωσικά ντοκιμαντέρ για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία που οι Ρώσοι πιστεύουν ότι αποτελούν την συνέχειά τους, ως προς την ορθόδοξη κληρονομιά.
Τα ρωσικά ΜΜΕ εντόνως τονίζουν την ανάγκη επέμβασης της Ρωσίας στο Βόρειο Αιγαίο. Φέτος είναι τα χιλιόχρονα, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα αφήσει η Μόσχα τους Τούρκους να "αλωνίζουν" κατά την διάρκεια των εορτασμών στο Β.Αιγαίο;   Μόνο έκπληξη δεν θα είναι το μόνιμο "παρκάρισμα" ενός ή δύο κύριων μονάδων επιφανείας έξω από την την χερσόνησο του Αθω ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ο πρόεδρος Β.Πούτιν θα παρευρεθεί στους μεγαλειώδεις εορτασμούς.  



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...