loading...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σοκ! Οι Βρυξέλλες ζητούν εγκατάσταση Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου…

.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, κατήγγειλε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι με πρόσχημα το προσφυγικό, η Τουρκία με τη συνεργασία της Γερμανίας προσπαθεί να «βάλει στο χέρι» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Στην συνέχεια ο κ. Μαριάς, αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, το οποίο επιβεβαιώνει όπως είπε, την πίεση που ασκεί η Κομισιόν στην Ελλάδα, για να επιτρέψει την εγκατάσταση των Τούρκων στα Ελληνικά hotspots.
«Είναι ακριβώς αυτό που έχω καταγγείλει ως προσπάθεια του Γιούνκερ, της Μέρκελ και των υπολοίπων να δημιουργήσουν τετελεσμένα συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας και στην ουσία να φτιάξουν «γκρίζες ζώνες». Έχουμε ήδη την απόφαση για εγκατάσταση 180 Γερμανών και λοιπών Συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα. Τώρα η πίεση που ασκείται είναι να έρθουν και Τούρκοι αξιωματούχοι να εγκατασταθούν στα hotspotsστα νησιά του Αιγαίου, άρα και στη Σάμο, για να βλέπουν υποτίθεται ποιοι θα πρέπει να παραμείνουν ως πρόσφυγες και ποιοι θα πρέπει να φύγουν πίσω. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι έτσι περιπλέκονται τα ζητήματα, διότι δεν είναι μόνο κοινωνικά τα θέματα που δημιουργούνται, αλλά είναι και ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας» επισήμανε ο ευρωβουλευτής, με τον δημοσιογράφο του σταθμού να επιβεβαιώνει στην συνέχεια, ότι κλιμάκιο Τούρκων αξιωματούχων έχει επισκεφθεί το Κέντρο Κράτησης της Σάμου.
«Από τον Νοέμβριο έχω πει ότι η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα σύνορά της και να φύγει αμέσως από τη ζώνη Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Μαριάς, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν αυτόματα οι προσφυγικές ροές στα σύνορά μας, χωρίς να εκχωρήσουμε αρμοδιότητες φύλαξης των συνόρων μας στη νέα Frontex.
Γερμανία, Γαλλία, Δανία και Σουηδία δεν εφαρμόζουν την συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε ο ευρωβουλευτής, εξηγώντας πως ούτε η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...