loading...

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τελειώνουν τις συντάξεις! Έρχονται νέες περικοπές…

Κόψιμο στις συντάξεις εως 125 ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους νέους αλλά και ήδη υπάρχοντες συνταξιούχους .
Αναλυτικότερα, στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι τα επιδόματα τέκνων για τις συντάξεις θα υπολογίζονται πλέον με άλλα ποσοστά . Για το πρώτο παιδί το ποσοστό θα φτάνει στο 8 % αντί για 20 % , για το δεύτερο παιδί το 10 % αντί για 15 % και για το τρίτο παιδί το 12 % αντί για 10 % που ήταν παλιότερα.
Για τους συνταξιούχος ΔΕΚΟ και τραπεζών ,οι συντάξεις θα υπολογίζονται με ποσοστό 5 % στις ήδη υπάρχοντες συντάξεις ενώ στο Δημόσιο τα επιδόματα θα κυμανθούν από 18 εως 45 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. 
Συγκεκριμένα, θίγονται 500.000 συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας και ακόμη περισσότερο : 
-Οι μητέρες που πήραν σύνταξη με ανήλικο τέκνο, όπως και οι τρίτεκνες γυναίκες που αποχώρησαν με 20 έτη ασφάλισης από το Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 150.000 γυναίκες παίρνουν προσαύξηση σύνταξης λόγω ανήλικου τέκνου και με το νέο καθεστώς το ποσό θα μειωθεί.
-Οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, καθώς στις ηλικίες που αποχωρούν (από τα 45 μπορούν να πάρουν σύνταξη) έχουν παιδιά που είναι είτε ανήλικα (κάτω από 18 ετών) είτε σπουδάζουν, οπότε δικαιούνται επίδομα τέκνων στη σύνταξη.
-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας που έχουν ανήλικο τέκνο ή παιδί ως 24 ετών που σπουδάζει.
-Οι συνταξιούχοι που έχουν παιδί με αναπηρία 67% και άνω γιατί παίρνουν το επίδομα λόγω τέκνων ισόβια και η καταβολή του δεν σταματά στο 18ο έτος ή στο 24ο αν σπουδάζουν.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...