loading...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Στο Κύπελλο Ελλάδας Προβάδισμα για Καλλονή κόντρα στον ΠΑΟΚ, «διπλά» για ΑΕΚ και Πανιώνιο, «Χ» στην Κρήτη.

Aθήνα
Έκανε την... έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ είχε χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτή τη φορά... πλήρωσε τους Βοιωτούς με το ίδιο νόμισμα φεύγοντας με το 0-1 από τη Λιβαδειά.

«Διπλό» απέσπασε και ο Πανιώνιος με 0-1 επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος (0-0) στον πρώτο αγώνα της ημέρας και έτσι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Αναλυτικά:
ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-1

Έκανε την... έκπληξη η ΑΕΛ Καλλονής, επικρατώντας, 2-1 του ΠΑΟΚ, στη Λέσβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Αναστασιάδη (3΄), Γεωργίου (78΄), ενώ το γκολ «χρυσάφι» πέτυχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ρόμπερτ Μακ στο 89΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (14/1) στην Τούμπα.

Στο 3' μόλις από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, ο Ανέστης Αναστασιάδης με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μελίσσα για να «γράψει» το 1-0 στην πρώτη φάση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και παρά τη χωρίς αποτέλεσμα εδαφική υπεροχή του κινδύνευσε και με δεύτερο γκολ. Αυτό λίγο έλειψε να γίνει πραγματικότητα στο 23', όταν από λάθος του Γκολάσα, ο Μανούσος έπιασε δεξί σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μελίσσα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργίου σούταρε άουτ από πλάγια θέση.

Η Καλλονή με σωστότερη τακτική έδωσε χώρο στον ακίνδυνο ΠΑΟΚ και με αντεπιθέσεις βγήκε αρκετές φορές επικίνδυνα. Σε αντίθεση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης που ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε πλήρως αποδιοργανωμένη χωρίς φάσεις και ευκαιρίες, τη μόνη φορά που θα μπορούσε να πετύχει γκολ ήταν στο ένα και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από φάουλ του Τζαβέλλα ο Χογκ έχασε αρχικά τον έλεγχο της για να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Καλλονή ήταν σταθερή και ουσιαστική σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε έχοντας στον πάγκο του βασικά στελέχη του σαν τους Μπερμπάτοφ, Τζιόλη, Μαλεζά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Καλλονή έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Στο 49' Μάρκοβιτς μέσα στην περιοχή, αντί να πλασάρει, από την πλεονεκτική θέση που βρίσκονταν προτίμησε να ντριμπλάρει τον Σκόνδρα, ο οποίος κατάφερε να τον κόψει και να τον σταματήσει. Στο 73' η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του ΠΑΟΚ εξέπνευσε, όταν στο σουτ του Πέλκα ο Χογκ απομάκρυνε σε κόρνερ. Kι ενώ ο ΠΑΟΚ με επιθέσεις... κατά κύματα επεδίωκε να ισοφαρίσει, η Καλλονή στο 78' με μια ξαφνική αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματα της με γκολ του Γεωργίου, μετά από ασθενή απόκρουση του γκολκίπερ Μελίσσα. Στο 89' ο ΠΑΟΚ έσωσε την κατάσταση για την ομάδα του με ένα ανέλπιστο γκολ που σημείωσε με προβολή ο Μακ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπερμπάτοφ έχασε ευκαιρία και για την ισοφάριση, όταν από καλή θέση σούταρε άστοχα.

Το τέλος της αναμέτρησης μετά από πέντε λεπτά καθυστερήσεων αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δυο ομάδες, αφού η λυτρωτική για τον ΠΑΟΚ μείωση του σκορ στο τέλος δίνει προοπτικές πρόκρισης και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που όμως στο σύνολο της η εμφάνισή της ήταν αποκαρδιωτική για μια ακόμη φορά.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες κάρτες: Καλτσάς- Χαρίσης

Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος (94' Καραγιώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (79' Μπαργκάν) και Γουερέ (91' Γιουκαρής).

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας (60' Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (70' Σάμπο), Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60' Μπερμπάτοφ), Πέλκας. 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...