loading...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νέο συγκινητικό μήνυμα του Πάπα στους πρόσφυγες- "Είστε ένα δώρο"ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.














                               Νέο μήνυμα προς τους πρόσφυγες απηύθυνε, ο Πάπας Φραγκίσκος, ζητώντας συγγνώμη για την αδιάφορη συμπεριφορά των κοινωνιών. «Τόσες φορές δεν σας κάναμε δεκτούς. Συγχωρέστε την κλειστή και αδιάφορη συμπεριφορά των κοινωνιών μας που φοβούνται την αλλαγή ζωής και τρόπου σκέψης, η οποία απαιτείται με την παρουσία σας», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς τους πρόσφυγες και το καθολικό εθελοντικό ίδρυμα Astalli, το οποίο ανήκει σε Ιησουίτες κληρικούς.
«Σας μεταχειρίζονται σαν ένα βάρος, ένα πρόβλημα, ένα κόστος, ενώ είστε ένα δώρο», επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσθεσε ότι όποιος αποφασίζει να εγκαταλείψει την χώρα του εξαιτίας της πείνας ή πολέμων «είναι ένας αδελφός» και οι πρόσφυγες «είναι η μαρτυρία του πώς ο Κύριος, εύσπλαχνος και ελεήμων ξέρει να μετατρέπει το κακό και την αδικία που υφίστανται σε καλό, υπέρ όλων των ανθρώπων».
«Ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα που ενώνει μακρινούς λαούς, η οποία καθιστά δυνατή την συνάντηση διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών, ως μια οδός για να ανακαλύψουμε την κοινή μας ανθρωπιά», υπογραμμίζει ο Αργεντινός ποντίφικας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το μήνυμά του κάνοντας αναφορά στις θέσεις του υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας. «Η εμπειρία σας- μια εμπειρία πόνου και ελπίδας- μας υπενθυμίζει ότι είμαστε όλοι, στην γη, ξένοι και οδοιπόροι και ότι κάποιος μας δέχθηκε με γενναιοδωρία, χωρίς κάποια ειδική αξία. Όποιος απομακρύνθηκε από την πατρίδα τους, σαν και εσάς, εξαιτίας της καταπίεσης, του πολέμου, μιας φύσης που αλλοιώνεται από την ρύπανση και από την ερημοποίηση, ή εξαιτίας μιας άδικης κατανομής των πόρων του πλανήτη, είναι ένας αδελφός με τον οποίο πρέπει να μοιραστούμε το ψωμί, το σπίτι και την ζωή μας». 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...