loading...

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Άγιο Φως: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του από τα Ιεροσόλυμα (vid).

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου αναμένουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί σ” όλο τον κόσμο. Σε λίγη ώρα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, με τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις τους, αλλά και με τρία επιπλέον σκάφη που θα διατεθούν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν.
Νωρίτερα στα Ιεροσόλυμα
Όπως ορίζει το τελετουργικό, η πύλη του Παναγίου Τάφου, σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των χριστιανικών δογμάτων ώστε να μην υπάρχει εστία φωτιάς . Ο Πατριάρχης σύμφωνα με την παράδοση βγάζει την αρχιερατική του στολή και μένει μόνο με το λευκό του στιχάριο, παίρνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο.
Όλα τα καντήλια στο Ναό της Αναστάσεως παρέμειναν σβηστά. Όπως είθισται, στον Πανάγιο Τάφο εισήλθε μόνος του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο οποίος και βγαίνοντας μετέδωσε το αναστάσιμο φως από τους πυρσούς με τα 33 κεριά όσα και τα χρόνια του Ιησού στους παρευρισκομένους που παρακολουθούσαν με δάκρυα συγκίνησης την τελετή αφής, από τον Πανάγιο Τάφο.
Τα μέτρα ασφαλείας της ισραηλινής αστυνομίας ήταν δρακόντεια. 3.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για ελέγχους. Οι περισσότεροι από τους πιστούς που ήρθαν από ολα τα μέρη της γης βρίσκονταν έξω από την Πύλη του Ναού από τις 5 τα ξημερώματα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επικρατούσε το αδιαχώρητο τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού.
Πηγές: ΕΡΑ1, Α΄ Πρόγραμμα
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...