loading...

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένα το Y/B «Ματρώζος» (S-122) στην Μεγίστη – Η Άγκυρα «κλειδώνει» την Ελληνική και Κυπριακή υφαλοκρηπίδα – Δείτε εικόνες.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία καθώς σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2...

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία καθώς σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο ουσιαστικά διεκδικεί ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Αμέσως μετά την γραπτή πλέον αμφισβήτηση των χωρικών υδάτων της νήσου Μεγίστης αποφασίστηκε από το ΠΝ να καταπλεύσει το υποβρύχίο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» (S-122) το οποίο εντάχθηκε στην δύναμη του ΠΝ χωρίς καμία τελετή.
Το έγγραφο που παρουσιάζεται στο blog του Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com) και υπογράφει ο Τούρκος διπλωμάτης Χαλίτ Τσεβίκ, εμφανίζεται ως απάντηση της επιστολής του Κύπριου πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, ο οποίος είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της Άγκυρας και τους ψευδοκράτους οι οποίοι αμφισβητούσαν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει τα δικαιώματά της για έρευνα και εκμετάλλευση της ΑΟΖ της.
Στο έγγραφο η Άγκυρα δηλώνει ότι ως η χώρα με την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα σε όλη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E ,που συμπίπτει ουσιαστικά με το όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου στην δυτική πλευρά του νησιού.
πηγή: https://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-yb-%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b6%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd.html#ixzz48UNS0n5P
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...