loading...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Σχέδιο Νέας Δημοκρατίας για “προσφυγικό”: Συμφωνούμε με τον Σύριζα και θα κάναμε τα ίδια!

Σχέδιο 29 ολόκληρων σημείων παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία προς το φιλοθεάμων κοινό, το οποίο διασκεδάζει παρακολουθώντας τα καθεστωτικά ψεύδη που λέγονται πριν τις εκλογές. Ομολογουμένως, όπως θα δείτε παρακάτω στην παρουσίαση του βαρύγδουπου πλάνου Μητσοτάκη για τους «πρόσφυγες», η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά επικροτεί την πολιτική Τσίπρα σε όλα της τα σημεία.
Απορίας άξιο, λοιπόν, με τι πρόγραμμα θα κατέβει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, αφού συμφωνεί σε όλα με τον Σύριζα και το μόνο που απομένει είναι και ο επίσημος «γάμος» μεταξύ των δύο κομμάτων. Την συμφωνία επί των μνημονιακών πολιτικών την έχουμε ήδη δει εμπράκτως, αφού ο Σύριζα εφαρμόζει ό,τι ονειρευόταν ο Μητσοτάκης, δηλαδή φοροεπιδρομές, φωτογραφικές διατάξεις υπέρ «ημετέρων», μειώσεις μισθών – συντάξεων και άλλα παρόμοια, μνημονιακά.
Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα σημεία από το πρόγραμμα Μητσοτάκη:
1) «Δημιουργία ειδικών τάξεων υποδοχής στα σχολεία για τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους. Απαιτείται άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων από ΕΕ.»
Συμφωνία, δηλαδή, με τον Φίλη για την δημιουργία σχολείων για τους λαθρομετανάστες, την ίδια ώρα που γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων.
2) «Άμεση δημιουργία αξιόπιστου μητρώου Μ.Κ.Ο. σε κεντρικό επίπεδο ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δράση τους.»
Παρόμοιο μητρώο και καταγραφή των ΜΚΟ έχει κάνει και ο Σύριζα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η διαφορά ποιά είναι; Ότι στην προκειμένη θα παίρνει περισσότερα χρήματα η ΜΚΟ της Αλεξίας;
3) «Θα πρέπει όλοι να μεταφερθούν σε επίσημες δομές φιλοξενίας: πρόσφυγες και οικογένειες σε ελεγχόμενες ανοιχτές δομές φιλοξενίας και οικονομικοί μετανάστες σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.»
Η διαφωνία, δηλαδή, είναι ότι θα πρέπει, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία να δοθούν ακόμα περισσότερα κτήρια και υποδομές για την δημιουργία Hot Spot. Ίσως μάλιστα να υπάρχει σημείο διαφωνίας ως προς την κατασκευάστρια εταιρεία, αφού δεν πήρε αρκετές δουλειές η Siemens.
Επιπλέον, θυμόμαστε ότι επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πολλά Hot Spot, κλειστά και ανοιχτά. Κλειστά ήταν η Αμυγδαλέζα και άλλα παρόμοια που κρατούνταν το πολύ 5000 άτομα και ανοιχτά οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας, εκεί που σκότωσαν τον Καντάρη και τον Λαζανά, εκεί που κακοποίησαν την Μυρτώ.
4) «Επειδή ακόμη επικρατεί χάος σε πολλούς χώρους φιλοξενίας, είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί επιτέλους ένας υπεύθυνος ανά νησί ή νομό που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες.»
Δεν καταλαβαίνουμε που είναι η διαφωνία με τον Σύριζα. Επί Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν οι μαρίνες των νησιών στους τούρκους. Τώρα, επί Σύριζα, τοποθετήθηκαν και οι τούρκοι παρατηρητές – λιμενικοί. Το κράτος... έχει συνέχεια, όπως φαίνεται.
5) «Σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και των χωρών αποδημίας των παρανόμων οικονομικών μεταναστών.»
Η ΝΔ δεν ήταν, φαίνεται, κυβέρνηση ούτε σαράντα χρόνια ώστε να προβεί στην σύναψη των συγκεκριμένων συμφωνιών.
6) «Λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, όπως ακριβώς συνέβη τη διετία 2012-2014. Μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο η Τουρκία να αφήσει εκ νέου ελεύθερες τις ροές. Σε αντίθετη περίπτωση με κλειστά τα σύνορά μας με τη ΠΓΔΜ θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες.»
Πρόκειται περί πραγματικού ανεκδότου να μιλά η Νέα Δημοκρατία περί της φυλάξεως των συνόρων και δεν θα ασχοληθούμε παραπέρα. Απλά θα καταδείξουμε το θράσος και θα τους αφήσουμε στην χλεύη του μέσου κατοίκου των Αθηνών και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/schedio-neas-dhmokratias-gia-prosfugiko-sumfwnoume-me-ton-suriza-kai-tha-ka#ixzz4AlG49IqB


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...