loading...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ Απελάσεις εξπρές για όσους μετανάστες έχουν παραβατική συμπεριφορά [βίντεο]

Οι αρχές προχωρούν σε απελάσεις εξπρές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν από το λιμάνι της Χίου 22 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» για την Καβάλα. Οι μετανάστες, οι οποίοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες ανά δύο ή τρεις, θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και εν συνεχεία θα απελαθούν στην Τουρκία.
Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αστυνομικές διευθύνσεις είναι να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους προσφύγων και μεταναστών και να στέλνονται σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, απ' όπου και θα απελαύνονται με την πάγια διαδικασία. 
Σε ό,τι αφορά στους 22 που έφυγαν από τη Χίο για την Καβάλα πρόκειται -όπως εξήγησε στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου- για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο νησί, στους χώρους φιλοξενίας της ΒΙΑΛ, της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις.
Ωστόσο, κατά πληροφορίες, με την ίδια διαδικασία θα αντιμετωπίζονται στο εξής όσοι εμπλέκονται σε κάθε είδους επεισόδια μέσα στους καταυλισμούς και στις περιπτώσεις αυτές, τυχόν αιτήματα ασύλου που έχουν υποβληθεί δεν θα λαμβάνονται υπόψη και στην ουσία θα ακυρώνονται με έκτακτη διοικητική διαδικασία.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...