loading...

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

10 χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης που έχουν κάνει την Ιαπωνία μια από τις πιο hot χώρες στον κόσμο.

Εμείς εδώ στην AdMe.ru καταλάβει γιατί οι Ιάπωνες είναι λαμπροί και έχουν μοναδικούς ανθρώπους. Και όλα αυτά επειδή έχουν, αποδεικνύεται, είναι αδύνατον να μην αποδώσει  το σύστημα της εκπαίδευσης. Δες το και μονος σου.Πρώτα τρόπους - από τη γνώση.Ιάπωνες φοιτητές δεν περνούν τις εξετάσεις στο βαθμό 4 (όταν γυρίζουν 10 ετών), μόνο μικρές ανεξάρτητες γραπτώς. Πιστεύεται ότι κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ακαδημαϊκής γνώσης - αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση, τα παιδιά μαθαίνουν σεβασμό για τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα, τη γενναιοδωρία, την ικανότητα για ενσυναίσθηση, αναζήτησης της αλήθειας, αυτοέλεγχο και σεβασμό για τη φύση.
Ξεκινήστε το σχολικό έτος πέφτει την 1η Απριλίου
Όπως και στις περισσότερες χώρες, τα παιδιά ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, οι Ιάπωνες γιορτάζουν πρώτη τους τον Σεπτέμβριο. Το ακαδημαικό  έτος συμπίπτει με ένα από τα ομορφότερα φαινόμενα - άνθη της κερασιάς. Έτσι ώστε να είναι συντονισμένοι στην πανέμορφη και σοβαρό τρόπο. Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα: από 1 Απριλίου έως 20 Ιουλίου από 1ης Σεπτεμβρίου έως την 26η Δεκεμβρίου, από τις 7 έως 25 Μαρτίου. Έτσι, οι Ιάπωνες ξεκουραστούν 6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και για 2 εβδομάδες τον χειμώνα και την άνοιξη.
Στα ιαπωνικά σχολεία δεν υπάρχουν καθαρίστρίες,τα παιδιά ίδιοι καθαρίζουν τα ίδια.
Κάθε τάξη με τη σειρά της καθαρίζει τα γραφεία, διαδρόμους, ακόμα και τουαλέτες. Έτσι, τα αγόρια από μικρή ηλικία να μάθουν να εργάζονται σε μια ομάδα και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Επιπλέον, αφού οι μαθητές έχουν περάσει τόσο πολύ χρόνο και εργασία για τον καθαρισμό, μάλλον δεν θέλουν να σκουπίδια. Διδάσκει τους σέβονται για το έργο τους, καθώς και το έργο των άλλων και σεβασμό για το περιβάλλον.
Τα σχολεία προετοιμάσει μόνο τυποποιημένα γεύματα που τα παιδιά τρώνε σε μια τάξη με άλλους μαθητές.
Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα παιδιά προετοιμάσει ένα ειδικό μενού για μεσημεριανό γεύμα, που δεν αναπτύσσεται μόνο μαγειρεύουν, αλλά και για τους επαγγελματίες υγείας, το φαγητό ήταν το πιο υγιές και ευεργετικό. Όλες οι συμμαθητές έχουν το μεσημεριανό γεύμα με έναν δάσκαλο στο γραφείο. Σε αυτή την ανεπίσημη ατμόσφαιρα που επικοινωνούν πλέον και να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις.
Τεράστια δημοτικότητα της περαιτέρω εκπαίδευσης.
Ήδη σε παιδιά δημοτικού σχολείου αρχίσει φοιτούν σε ιδιωτικά και φροντιστήρια για να μπει σε μια καλή μέση και στη συνέχεια το γυμνάσιο. Μαθήματα σε αυτές τις περιοχές είναι τα βράδια, και στην Ιαπωνία είναι πολύ χαρακτηριστικό φαινόμενο, όταν στις 21.00 τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι γεμάτη με παιδιά που βιασύνη το σπίτι μετά από επιπλέον μαθήματα. Έχουν εμπλακεί, ακόμα και τις Κυριακές και τις αργίες, θεωρώντας ότι η μέση διάρκεια της σχολικής ημέρας διαρκεί 6 έως 8 ώρες. Δεν αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με τις στατιστικές στην Ιαπωνία είναι σχεδόν καμία επανάληψη.
Εκτός από τις τακτικές σχολικά μαθήματα διδάσκονται την τέχνη της ιαπωνικής καλλιγραφίας και ποίησης.
Η αρχή της ιαπωνική καλλιγραφία ή shodou, είναι πολύ απλό: μπαμπού βούρτσα βουτηγμένη σε μελάνι και ομαλή πινελιές ζωγραφίζουν ιερογλυφικά σε ριζόχαρτο. Στην Ιαπωνία shodou αξίας όχι λιγότερο από το συνηθισμένο ζωγραφική. Ένα χαϊκού - είναι μια εθνική μορφή της ποίησης, η οποία παρουσιάζει συνοπτικά τη φύση και το άτομο ως σύνολο. Και τα δύο στοιχεία αντανακλούν μία από τις αρχές της Ανατολικής αισθητικής - ο λόγος του απλό και κομψό. Μαθήματα διδάξουν τα παιδιά να εκτιμούν και να σέβονται τον δικό τους πολιτισμό, με παραδόσεις αιώνων της.
Όλοι οι μαθητές πρέπει να φορούν στολές.
Από το γυμνάσιο, κάθε φοιτητής υποχρεούται να φορούν στολές. Πολλά σχολεία έχουν τη δική τους μορφή, αλλά παραδοσιακά για τα αγόρια είναι τα ρούχα σε στρατιωτικό στυλ, και για τα κορίτσια -. ναυτικό στυλ προορίζεται να πειθαρχήσει τους μαθητές, επειδή η ίδια η ενδυμασία δημιουργεί ένα εργασιακό κλίμα. Επίσης, το ίδιο σχήμα βοηθά ενώσει τους συμμαθητές.
Το ποσοστό φοίτησης στα σχολεία είναι 99,99%.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, και ένας άνθρωπος που ποτέ στη ζωή του δεν φυγοπονεί από το σχολείο, και στη συνέχεια ολόκληρο το έθνος. Επίσης Ιάπωνες φοιτητές σχεδόν ποτέ αργά στην τάξη. Και 91% των μαθητών πάντα να ακούνε το δάσκαλο. Τι άλλη χώρα μπορεί να καυχηθεί αυτών των στατιστικών;
Τα αποτελέσματα της τελικής εξέτασης λύνει τα πάντα.
Στο τέλος του γυμνασίου μαθητές γράφουν ένα τεστ που αποφασίζει να πάει στο κολέγιο ή όχι. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα θεσμικό όργανο, και το πώς θα καθορίσει το μέγεθος των μελλοντικών μισθών και βιοτικού επιπέδου γενικότερα. Αυτός ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός: 76% των αποφοίτων συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μετά το λύκειο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ιαπωνία είναι δημοφιλής έκφραση όπως "κόλαση εξέταση».

Πανεπιστήμιο χρόνια - τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου.
© Chris 73 / wikimedia.org
Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μετά από χρόνια συνεχούς κατάρτισης για την είσοδο και την "κόλαση εξέταση" Ιάπωνες θέλουν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα. Αποδείχθηκε ότι εναπόκειται στα πανεπιστημιακά έτη, που είναι η πιο εύκολη και ανέμελη ζωή του κάθε ιαπωνικά. Μια μεγάλη διακοπές πριν από την εργασία, με την οποία οι Ιάπωνες έμαθαν από την παιδική ηλικία να προσεγγίσει όχι μόνο την ευθύνη, αλλά και με πολλή αγάπη ως την αιτία της ζωής του.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...