loading...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η Δήλωση Της Ημέρας Από Τον Μπουτάρη: Με Τους Τούρκους Είμαστε Αδέλφια, Με Τους Εβραίους Συνεταίροι.

Στη συνάντηση εργασίας που είχε με πρωτοβουλία του τουρκικού γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Αθήνας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει προσωπικά από το 2011 για διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Τουρκίας.«Με τους Τούρκους είμαστε αδέλφια και με τους Εβραίους είμαστε συνέταιροι», είπε ο Μπουτάρης και υπενθύμισε ότι «υπάρχουν θερμοκέφαλοι που με φωνάζουν Τούρκο στο δρόμο».
Οπως τόνισε, «σκοπός μας είναι να τους απομονώσουμε αυτούς τους θερμοκέφαλους και να τους πείσουμε ότι η ιστορία δεν αλλάζει αντιθέτως πρέπει να μας δώσει μαθήματα ώστε να μην επαναληφθούν άσχημες καταστάσεις».
Αναφερόμενος στο στόχο του που είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι θα παλέψει για την ανάδειξη της οθωμανικής –και όχι μόνο- ταυτότητας της πόλης. «Υπάρχουν πολλά οθωμανικά μνημεία στην πόλη που ο κόσμος δεν τα ξέρει, δεν τα αντιλαμβάνεται» είπε. Τέλος, μίλησε και για τους Τούρκους, που έρχονται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, όπως τα Γιαννιτσά, τα Γιάννενα κ.ά., αναζητώντας τα πατρικά τους σπίτια. «Με το ίδιο τρόπο που πηγαίνουμε και εμείς στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Σμύρνη, αναζητώντας τα πατρικά σπίτια μας», υπενθύμισε.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...