loading...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννης Καποδίστριας «Η Ζωή, το Έργο & οι Αγώνες του για την Πατρίδα μας» Ντοκιμαντέρ.

-απο τα κανάλι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
Επεισόδια 1, 2, 3, 4, 5, 6, έως & 7. ΑΠΟΛΑΥΣΤΑ ΤΑ!!!
Ό Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης θεωρούσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου προς μίμηση για τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά και για υποβοήθηση του λαού να αποκτήσει ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των κυβερνητών του Έθνους μας.
Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η μελέτη μιας τέτοιας εξέχουσας προσωπικότητας παγκοσμίου βεληνεκούς και πρωτοστάτη της ελληνικής παλιγγενεσίας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο μεγάλος αρχιτέκτονας της Πανευρωπαϊκής ειρήνης, ο ένδοξος εθνομάρτυρας και ένθεος αγωνιστής της Ορθοδοξίας. Ασκητής της πολιτικής, μάρτυρας της Ρωμηοσύνης, κορυφαίος των Ελλήνων του 19ου αιώνα, νικητής του Μέτερνιχ, ρυθμιστής-δεξιοτέχνης της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσικής αυτοκρατορίας, όπως χαρακτηρίστηκε από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επιστήμονες, ερευνητές της ζωής του, καθώς και αυτοκράτορες και ηγεμόνες.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν η κορυφαία από τις διαπρεπέστερες πολιτικές και διπλωματικές μορφές της Ευρώπης που κυριάρχησε στην εποχή του. Υπήρξε ο κύριος συντελεστής της προσπάθειας για εθνική χειραφέτηση της υπό αναγέννηση πατρίδας στις δύο πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Οι συνέπειες από τον βίαιο τερματισμό της ζωής αυτής της διακεκριμένης φυσιογνωμίας, βαρύνουν ακόμη και σήμερα δυσμενώς την χώρα μας, αφού έκτοτε δεν έχει αναδειχθεί άλλη πολιτική προσωπικότητα που να συγκεντρώνει τέτοιες αρετές: Τιτάνιο έργο, απαράμιλλη αυταπάρνηση, πολιτική οξύνοια, διπλωματική διορατικότητα, ψυχική ευγένεια, εσωτερική καλλιέργεια, υψηλό παιδαγωγικό ιδεώδες, αταλάντευτη πρόσδεση στην ορθόδοξη πίστη.
(Ενωμένη Ρωμηοσύνη)
Πηγή: Ενωμένη Ρωμηοσύνη
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCY0J…
https://plus.google.com/u/0/115485879…
Ιστοσελίδα: www.enromiosini.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...