loading...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΥΤΙΝ για ΕΛΛΑΔΑ! Θα την κάνει ΕΦΙΑΛΤΗ για την ΤΟΥΡΚΙΑ...

Πηγή.
"Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται", υπογραμμίζει αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφερόμενος στην προσφορά που αναμένεται να κάνει η Ρωσία στη χώρα μας για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για να αποκτήσει 20 F-35 η χώρα μας, ναυάγησε, όπως διεμήνυσε αξιωματούχος της Lockheed Martin. Μάλιστα, τόνισε ότι αν η Ελλάδα επιμένει για τα F-35, τότε θα πρέπει να περιμένει 10 χρόνια, αφού προηγούνται οι χώρες συμπαραγωγής. 
Η επόμενη εναλλακτική, και η μοναδική λύση ώστε ο στρατός μας να εξισωθεί με αυτόν της Τουρκίας, είναι να πούμε "ναι" στα ρωσικά μαχητικά και η κυβέρνηση να μην γυρίσει την πλάτη της στην συμφέρουσα προσφορά που θα μας κάνει η Ρωσία. 
Όπως προβλέπεται, η πρόταση της Ρωσίας θα περιλαμβάνει την παράδοση ενός 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης "-BM»"του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S και ακόμα και οι οικονομικοί όροι συμφέρουν καλύτερα τη χώρα μας. Το ύψος της αγοράς ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM, μαζί με τα ανταλλακτικά υποστήριξης και αποπληρωμή σε δύο δεκαετίες, η οποία θα περιλαμβάνει το 20% του κόστους της αποπληρωμής να είναι μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και για το υπόλοιπο του ποσού να παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών. 
Η αλήθεια είναι ότι καλύτερη και πιο ευνοϊκή προσφορά δεν πρόκειται να γίνει και το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και πρακτικό. Το Su-35BM έχει ραντάρ που μπορεί να ανιχνεύει stealth μαχητικών, έχει μεγάλη εμβέλεια, μπορεί να παρέχει δεδομένα ακόμα και σε άσχημες συνθήκες και έχει σχεδιαστεί με τρόπο που τα ίχνη του μένουν κρυφά σε συχνότητες στη Χ μπάντα, ενώ, μπορεί να εφοδιαστεί και με τριπλό ραντάρ. 
Επιπλέον, η Ρωσία, στην έκδοση των μαχητικών που επιθυμεί να μας προσφέρει, θα εγκαταστήσει και δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα για να υπάρχει συμβατότητα με το σύμπλεγμα επικοινωνιών του ΝΑΤΟ. 
Είναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης να διαφυλάξει το εθνικό συμφέρον της χώρας και να δεχτεί το "χείρα" βοηθείας της Ρωσίας. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πολλές φορές, έχει προσπαθήσει να δείξει στην Ελλάδα ότι την  θεωρεί σύμμαχο του και θέλει να τη δυναμώσει ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα που δημιουργεί η Τουρκία.



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...