loading...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ ανατρέπει τα σχέδια Σόιμπλε για την προεδρία του G20.

Ο Τραμπ ανατρέπει τα σχέδια Σόιμπλε για την προεδρία του G20
tribune.gr
Ανησυχία έχει προκαλέσει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, δεδομένου ότι ανατρέπονται τα σχέδια που έχει κάνει το Βερολίνο για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου και μετά, όταν δηλαδή θα έχει αναλάβει την προεδρία του G20.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φοβάται ότι θα αποτύχει η γερμανική προεδρία του G20, διότι δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει σε σημαντικές αποφάσεις της ομάδας, όταν θα αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αναμένει να υπάρξει στασιμότητα ιδίως στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των φορολογικών παραδείσων.
Η συνάντηση των 20 σημαντικότερων βιομηχανικών και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου θα γίνει στις 17 και 18 Μαρτίου στο Μπάντεν-Μπάντεν, δηλαδή λιγότερους από δύο μήνες αφότου αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ, και εντός αυτού του χρονικού διαστήματος είναι αδύνατον το οικονομικό του επιτελείο να είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις.
Επιπλέον, ο Σόιμπλε, κατά το γερμανικό περιοδικό, φοβάται ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα προτιμήσει σταδιακά μονομερείς ενέργειες και επομένως διεθνείς συνεργασίες, όπως αυτή του G20, θα χάσουν την αίγλη τους.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...