loading...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τζορτζ Σόρος. Έχασε ένα δισεκατομμύριο δολάρια λόγω της εκλογής Τραμπ.

Θεωρείται ως ένας από τους «γκουρού» των παγκόσμιων αγορών. Έχει κατορθώσει να «γονατίσει» την οικονομία μιας από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Ο λόγος του θεωρείται νόμος για τους απανταχού επενδυτές. Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός κατόρθωσε να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια λόγω της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
 
Πρόκειται για τον Τζορτζ Σόρος, τον επενδυτή που το 1992 κυριολεκτικά «σάρωσε» τη βρετανική λίρα, υποχρεώνοντας την τότε κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ να λάβει μέτρα πανικού, προκειμένου να σώσει την οικονομία της χώρας του. Κι όμως, ο Σόρος δεν κατόρθωσε να προβλέψει την τρελή κούρσα ανόδου του Χρηματιστηρίου μετά την εκλογή Τραμπ και αντιθέτως, πόνταρε σε πτωτική πορεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, με τον δείκτη Dow Jones να έχει ενισχυθεί κατά 9,3%, ο Σόρος έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, υποχρεώνοντάς τον να αλλάξει θέσεις ή και να εγκαταλείψει κάποιες, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειές του.
 
Το αστείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι ένας από τους στενότερους πρώην συνεργάτες του Σόρος, ο Στάνλεϊ Ντρακενμίλερ, πόνταρε ανάποδα από τον πρώην μέντορά του, προέβλεψε σωστά το ράλι των αγορών, και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποκομίσει κέρδη που φθάνουν στο 10% της επένδυσης που έκανε. Ο Ντρακενμίλερ στην προεκλογική περίοδο υποστήριξε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όχι όμως τον Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ασταθή προσωπικότητα».


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...