loading...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ» Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» Ο Ν. Τραμπ «ξήλωσε» το τελευταίο «απομεινάρι» της κυβέρνησης Ομπάμα - Η υπουργός Δικαιοσύνης δεν εκτελούσε το διάταγμα για την μετανάστευση.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου












    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξήλωσε» την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς η οποία επιχείρησε να «σαμποτάρει» το διάταγμα για τους περιορισμούς της μετανάστευσης.
Η Γέιτς είχε δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να μη στηρίξουν το διάταγμά του και υπονόμευε τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου.
Στη θέση της Γέιτς ο Τραμπ έβαλε τη Γενική Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, Ντάνα Μποέντε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.
Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι η Γέιτς «πρόδωσε» το τμήμα της Δικαιοσύνης αρνούμενη να επιβάλλει την έννομη τάξη με το διάταγμα του Τραμπ που είχε «σχεδιαστεί για να προστατέψει τους
Αμερικανούς».
Ο υποψήφιος του Τραμπ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.
H Sally Gates, η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...