loading...

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κουρουμπλής: Δεν Είμαι Περήφανος Που Ψήφισα Τα Μέτρα -Δεν Είχαμε Άλλη Επιλογή.

Προσκεκλημένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.«Είστε υπερήφανος που ψηφίσατε αυτά τα μέτρα;» ήταν η πρωτη ερώτηση που δέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Η απάντηση που έδωσε ήταν αφοπλιστική.
«Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος;» απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Τότε γιατί τα ψηφίσατε;» τον ξαναρώτησαν, για να απαντήσει: «Γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή…».
«Αυτή η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.
«Όλα αυτά που είπα σε συνδυασμό με τα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας που πρέπει να αποδείξουμε πόσο αποτελεσματικοί και ευρηματικοί είμαστε, θα αποδειχθούν στο τέλος της τετραετίας.
Ο ελληνικός λαός, αν κρίνει ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, θα μας στείλει στα αζήτητα,όπως έστειλε τους προηγούμενους» κατέληξε.Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ρωτήθηκε για τη φράση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως μιας βδομάδας, να βγει η χώρα οριστικά απ’ την κρίση των τελευταίων επτά ετών.
«Όχι, δεν συμφωνώ… Εγώ είμαι ο Κουρουμπλής, έχω τοποθετηθεί με σαφή τρόπο για όλο το χρονοδιάγραμμα».
«Πιανόμαστε από μία φράση. Κρινόμαστε όλοι κι εσείς κι εγώ».
«Είχαμε δύο επιλογές: Ή να ρίξουμε την κυβέρνηση και να δραπετεύσουμε ή να πάρουμε πάνω μας αυτή την επιλογή. Μια επιλογή που δυστυχώς στο ζήτημα των συντάξεων και του αφορολόγητου δεν είχαμε στήριξη από πουθενά. Ήταν δύσκολη απόφαση. Εμείς πήραμε την ευθύνη» επισήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πηγή: iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...