loading...

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Βρετανός λιβυκής καταγωγής ο άνδρας που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.

Ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται πίσω από το μακελειό στο Μάντσεστερ, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ονομαζόταν Σαλμάν Αμπέντι και ήταν 22 ετών, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε τη χθεσινοβραδινή θηριωδία είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για τον Αμπέντι.
«Προτεραιότητά μας, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τους εταίρους μας σε θέματα ασφάλειας, είναι να διαπιστώσουμε αν δρούσε μόνος του ή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου», τόνισε.
Σύμφωνα με το BBC, ο Αμπέντι  είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ, ήταν το δεύτερο παιδί μιας οικογένειας με τέσσερα παιδιά, που πιθανότατα έλκει την καταγωγή του από τη Λιβύη. Οι γονείς του φέρονται να είχαν γεννηθεί και οι δύο στη Λιβύη. Έφυγαν από τη χώρα τους και κατέφυγαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κατόπιν στο Μάντσεστερ, στο προάστιο Φάλοουφιλντ.
Αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε ένα σπίτι αυτής της συνοικίας και προχώρησαν σε μια «ελεγχόμενη έκρηξη» ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο οίκημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Έρευνα πραγματοποιήθηκε επίσης και στο σπίτι του αδελφού του Σαλμάν Αμπέντι, επίσης στο νότιο Μάντσεστερ. Οι δύο αδελφοί σύχναζαν στο τοπικό τζαμί του Ντίντσμπερι.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...