loading...

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τη Γενοκτονία των Ποντίων τίμησαν οι ομογενείς στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (βίντεο)

  • Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες» Φιλαδέλφειας (φωτ.: «Εθνικός Κήρυξ» / Στέλιος Λάμπρου)
Με κάθε επισημότητα και σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες» Φιλαδέλφειας διοργάνωσε εκδηλώσεις στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας, στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι.
Ομογενείς ποντιακής καταγωγής από την ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας συγκεντρώθηκαν στο μνημείο για τη Γενοκτονία, προκειμένου να τιμήσουν τους προγόνους τους.
 (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες» Φιλαδέλφειας)
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία μπροστά στο μνημείο. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιφιγένεια Οικονόμου-Παυλίδου, στο χαιρετισμό της, αφηγήθηκε με γλαφυρό τόνο μια τραγική ανθρώπινη ιστορία από τις σελίδες των παθών του ποντιακού ελληνισμού την περίοδο της Γενοκτονίας.Οι καρδιές όλων των παρευρισκόμενων σκίρτησαν όταν ένα νεαρό μέλος του συλλόγου με συνοδεία ποντιακής λύρας απήγγειλε ποίημα αφιερωμένο στη Γενοκτονία, ενώ μέλη του συλλόγου φορώντας τις παραδοσιακές ποντιακές τους φορεσιές χόρεψαν σέρρα μπροστά στο μνημείο.
(Βίντεο: «Εθνικός Κήρυξ» / Στέλιος Λάμπρου)
Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του δρ Βασίλειου Θεοδωρίδη, πρώην προέδρου του συλλόγου και πρωτεργάτη στην ανέγερση του μνημείου Γενοκτονίας που επεσήμανε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και την υποχρέωση της Τουρκίας να ζητήσει συγνώμη, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα αθώα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...