loading...

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

  • (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
Τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της πόλης αλλά και του νομού θα δουν και πάλι από αύριο, μετά από εννέα μέρες ταλαιπωρίας, οι Θεσσαλονικείς, αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν τη λήξη της επίσχεσης εργασίας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, κατά το οποίο συνεκτιμήθηκαν οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους (μισθοί Μαρτίου και Απριλίου, και το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα) θα καταβληθούν μέχρι αύριο το πρωί.
Ήδη ο Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων, και αναμένεται εντός της ημέρας να πέσουν οι υπογραφές και της διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη.
Τα λεωφορεία δεν θα κατεβάσουν χειρόφρενο από σήμερα, διότι για να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνει προγραμματισμός.
Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή και δεν καταβληθούν τα χρήματα θα συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σε αυτό το ενδεχόμενο ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων θεωρείται σχεδόν βέβαιος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...