loading...

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Διήμερο πολιτισμού από τον «Διογένη» στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας (βίντεο)

Ένα μοναδικό πολιτιστικό διήμερο απόλαυσαν όσοι επισκέφθηκαν τη Νέα Σινώπη Πρέβεζας την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου. Εκεί, χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το χώρο του Δημοτικού Σχολείου, ενώ αργότερα στήθηκε τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι.Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των «Διογενείων 2017», από τον Μορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σινώπης «Διογένης».Ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου με την «11η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης», που έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου, και συμμετείχαν η Αρετή Κετιμέ και ο Κώστας Μήτσης στο τραγούδι, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης στο τραγούδι και το κανονάκι, ο Βαγγέλης Ψαθάς, ο Νίκος Ράλλης και ο Σταύρος Παζαρέντζης στο ζουρνά και τα χάλκινα, ο Γιώργος Τσουμάνης στα κλαρίνο, ο Μανώλης Κόττορος στο βιολί και το τραγούδι, ο Βασίλης Τριάντης στο λαούτο και ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά.
Την επόμενη μέρα παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σαμψούντας «Αμισός» και ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης «Διογένης». Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες Λευτέρη Ανδρεάδη και Τάσο Παρχαρίδη στο τραγούδι, Νίκο Κοκκινίδη στη λύρα, Σωτήρη Θεοδωρίδη στο αγγείο, Χρήστο Ασλανίδη και Κική Μωυσιάδου στο νταούλι, και Παναγιώτη Γεωργιάδη στο αρμόνιο.
Στην εκδήλωση του Σαββάτου παρευρέθηκαν και οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, οι οποίοι νωρίτερα έπαιξαν φιλικό αγώνα με τον ΑΟ Θύελλας Σινώπης, στο δημοτικό στάδιο Ζαλόγγου. Ανάμεσά τους και ο θρυλικός ποδοσφαιριστής Κώστας Νεστορίδηςτο όνομα του οποίου έδωσαν τιμητικά στο στάδιο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίαζε ο λαογράφος-ερευνητής Γιώργος Χατζηελευθερίου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...