loading...

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ενώ ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας είναι γυαλιά- καρφιά «Μεμονωμένο επεισόδιο» η επιδρομή στην Ερμού λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Βίντεο.


Για «αποσπασματικό επεισόδιο» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης, που παραδέχθηκε πως «ίσως υπήρξε κάποια ολιγωρία» στην επέμβαση της Αστυνομίας

«Μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο» χαρακτήρισε την επιδρομή αντιεξουσιαστών στην Ερμού τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν την ίδια, ή και σε μεγαλύτερη ένταση» επέμεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Πάντως, ο κ. Αναγνωστάκης παραδέχθηκε για τα επεισόδια στην Ερμού πως «ίσως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, κάποια ολιγωρία, δεν θέλω να πάρω θέση δεν έχω απολογισμό της επιχείρησης.
«Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης ερωτηθείς και για άλλες ταραχές στο κέντρο όπως στα Εξάρχεια. 

«Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους» παρατήρησε. 

Υπάρχουν, πρόσθεσε ο γγ. Δημόσιας Τάξης, παράλληλες συμπληρωματικές δράσεις αστυνόμευσης εμφανούς και αφανούς, έχουμε συμβάλλει ώστε να υπάρχει κλίμα κοινωνικής ηρεμίας. «Η χώρα και η Αθήνα είναι ασφαλείς, είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα» τόνισε. 

Όσον αφορά την έλλειψη εξοπλισμού της ΕΛΑΣ για την οποία κάνουν λόγο αστυνομικοί, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.302 αυτοκίνητα και 50 μηχανές συνολικά, αν και δεν απέκλεισε προσκόμματα με προσφυγές ενδιαφερόμενων εταιρειών. 

Αναφερόμενος στα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη και καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κυβέρνηση.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...