loading...

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πώς θα κάνεις το τέλειο ξύρισμα.

Μάθε πως μπορείς να βελτιωθείς σε κάτι που έχεις ήδη κάνει χιλιάδες φορές στη ζωή σου.
Κόντρα σε όσα ήξερες μέχρι σήμερα, η βάση για το τέλειο ξύρισμα βρίσκεται στα... προκαταρκτικά. Η καλή προετοιμασία για το ξύρισμα είναι περίπου όσο σημαντική η καλή καλοκαιρινή προετοιμασία για μια ομάδα επιπέδου Champions League. Γι' αυτό, αν θέλεις να έχεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και να αποφύγεις κοψίματα, ερεθισμούς, τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα, μάθε να παίζεις σωστή μπάλα. Με δεδομένο μάλιστα, ότι το ξυράφι έχει περάσει πάνω από το πρόσωπό σας, γύρω στις 20.000 φορές στη ζωή σας μέχρι στιγμής, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι ξυρίζεστε σωστά.
 
1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ναι, ναι, λατρεύεις τις ζεστές πετσέτες, είναι ιδανικές για την προετοιμασία της γενειάδας σου, αλλά πρώτον δεν είναι πολύ πρακτικές στο σπίτι και δεύτερον θυμίζουν μπαρμπέρη του μεσοπολέμου. Με ένα ζεστό ντους καταφέρνεις πολλαπλό combo: και ανοίγουν οι πόροι και μαλακώνουν τα γένια και μοσχοβολάς. Πιο φρέσκος δεν γίνεται, αλήθεια λέμε!

Ένα προϊόν καθαρισμού ή, ακόμη καλύτερα, απολέπισης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πριν το ξύρισμα. Έχεις άγνωστες λέξεις στην προηγούμενη πρόταση; Μάθε λοιπόν πως με την απολέπιση όχι μόνο θα ανασηκωθούν οι τρίχες, και άρα θα μπορούν να αφαιρεθούν πιο εύκολα, αλλά θα απομακρυνθούν και τα μικροσκοπικά νεκρά κύτταρα, καθώς και οι ρύποι που υπάρχουν στο πρόσωπό σου. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα ξύρισμα top επιπέδου, εύκολο, γρήγορο, απολαυστικό και κυρίως, χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα κι ερεθισμούς. 
 

2. ΞΥΡΙΣΜΑ

Δεύτερο πολύ σημαντικό βήμα: η επιλογή του αφρού, του σαπουνιού ή του gel που θα χρησιμοποιήσεις για το ξύρισμά σου. Η υπόθεση παραείναι προσωπική, ωστόσο υπάρχει ιδανική λύση ανεξάρτητα από την κατηγορία προϊόντος που θα προτιμήσεις. Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως κάνετε πλέον μοναστική ζωή μιας και τα γένια σας είναι μακριά και πυκνά, τότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα αφρού, παρά κρέμα ή gel ξυρίσματος. Ο αφρός προσφέρει καλύτερη λίπανση, η λεπίδα γλιστράει καλύτερα και μειώνεται αισθητά η πιθανότητα να μετατραπεί η απόπειρά σας να ξυριστείτε σε b-movie με λουτρό αίματος. Ένα προϊόν απολέπισης προσώπου πριν το ξύρισμα, μπορεί να διευκολύνει επίσης, την απομάκρυνση των τριχών με πολύ τραχιά υφή.
Τεχνική: 
Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η τεχνική σου. Νομίζεις πως είσαι άσος στο... ξυράφι; Μάλλον κάνεις λάθος. Για βαθύ ξύρισμα αυτή είναι η καλύτερη τεχνική: τεντώνεις το δέρμα σου με το ένα χέρι και μετά, με μια σταθερή κίνηση, σέρνεις τη λεπίδα κατά μήκος της περιοχής, ακολουθώντας την κατεύθυνση της τριχοφυΐας. Καλύτερα να αποφύγεις τις μικρές, απότομες κινήσεις και επαναλήψεις στο ίδιο σημείο, αν δεν θέλετε ερεθισμούς. Κι αν το ξύρισμα δεν είναι αρκετά βαθύ, λίγος αφρός ακόμα, μερικές επαναλήψεις και κόντρα ξύρισμα μόνο αν είναι εντελώς απαραίτητο, θα κάνουν τη δουλειά.

3. ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Οκ, περάσαμε το δύσκολο στάδιο. Επόμενη πίστα: περιποίηση προσώπου. Ξεφορτωθείτε προϊόντα after-shave με βάση το αλκοόλ ή τα αρώματα, μιας και τα παραπάνω αφυδατώνουν την επιδερμίδα και ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα μετά το ξύρισμα.

30% αλκοόλ είναι αρκετό για την αποτελεσματική απολύμανση της επιδερμίδας μετά το ξύρισμα. Μετά το ξύρισμα λοιπόν, απλώς πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και απλώνετε μία από τις καταπραϋντικές λοσιόν της σειράς NIVEA MEN που δεν προκαλούν ερεθισμούς.
 Πηγή:lifestyle.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...