loading...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οκτώ τροφές που πρέπει να αποφύγετε στο πρωινό σας.

Αποφύγετε τις λάθος τροφές κατά τη διάρκεια του πρωινού... και αποκτήστε, όχι μόνο ενέργεια, αλλά και ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα! Μπορεί τα muffins, ο έτοιμος χυμός, οι τυρόπιτες και τα σοκολατένια δημητριακά να μοιάζουν με μια γευστική "κόλαση", αλλά στην πράξη μπορούν μόνο να χειροτερέψουν την υγεία σας. Και όμως, το πρωινό έχει τη δύναμη να επηρεάσει το υπόλοιπο 24ωρο σας. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλό είναι να απομακρύνεστε γενικά από τις παρακάτω οχτώ τροφές κατά τις πρωινές ώρες...


Muffins και τα σνακς με σφολιάτα

Τα muffins θεωρούνται το φαγητό με τις περισσότερες θερμίδες και βλάπτουν ιδιαίτερα την υγεία. Διαθέτουν υπερβολική ζάχαρη και λάδι ή βούτυρο. Σίγουρα μπορείτε που και που να τα δοκιμάζετε... αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες! Στην ίδια μοίρα ανήκουν και τα σνακς με σφολιάτα, όπως είναι οι κασερόπιτες της αγοράς, αφού διαθέτουν πολλά λιπαρά και συνήθως δημιουργούνται από κατεψυγμένες ζύμες.

Γιαούρτια με γλυκές "σάλτσες"

Αρκετά από τα γιαούρτια της αγοράς συνοδεύονται από γλυκές "σάλτσες" π.χ. από κεράσι ή φράουλα, οι οποίες είναι άκρως τεχνητές! Το μόνο που έχουν να σας προσφέρουν είναι θερμίδες και χημικές ουσίες. Προτιμότερο είναι να επιλέξετε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και να το συνδυάσετε με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μπέικον, hot dogs και επεξεργασμένα κρέατα

Το κρέας που έχει επεξεργαστεί διαθέτει νιτρικά άλατα, τα οποία έχουν έμμεση σχέση με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Χαρακτηριστική, η λίστα που έχει δημοσιευτεί από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, η οποία αναφέρει ότι η αποφυγή των συγκεκριμένων αλάτων βρίσκεται μέσα στα 10 top πράγματα που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου. Γι’ αυτό, ακόμα και εάν είστε κρεατοφάγος, καλύτερα είναι να επιλέξετε ένα διαφορετικό πρωινό.

Έτοιμος χυμός φρούτων ή αναψυκτικά

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όμως, όταν "συμπιέζονται" σε ένα μπουκάλι γεμάτο με συντηρητικά και ζάχαρη... χάνουν κάθε απαραίτητο στοιχείο τους. Πείτε "ναι" σε ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή στο πράσινο τσάι και αποφύγετε τους έτοιμους χυμούς φρούτων ή τα αναψυκτικά.

Δημητριακά με ζάχαρη

Μπορεί να είναι απολαυστικά, αλλά τα δημητριακά με ζάχαρη δεν κάνουν "καλό" στην υγεία, καθώς είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τρώτε ένα γεμάτο μπολ με σοκολατένια δημητριακά, αυτόματα ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα σας. Χρήσιμο είναι, λοιπόν, να προτιμάτε δημητριακά με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Τηγανίτες του εμπορίου με τεχνητό σιρόπι

Μπορεί το φυσικό σιρόπι σφενδάμου να θεωρείται μια υγιής γλυκαντική ουσία, αλλά τα περισσότερα σιρόπια στην αγορά είναι τεχνητά και διαθέτουν υψηλά ποσοστά φρουκτόζης. Αυτή η επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε τάσεις παχυσαρκίας και στο λίπος που αποθηκεύεται μεταξύ των οργάνων και προκαλεί τον καρκίνο. Παράλληλα, άλλες έρευνες αποδεικνύουν ότι το γνωστό και ως "σιρόπι καλαμποκιού" είναι υπεύθυνο για το διαβήτη.

Συσκευασμένα σάντουιτς

Καλύτερα είναι να φάτε λίγο ψωμί με τυρί και μαρούλι, παρά να γεμίσετε το στομάχι σας με ένα συσκευασμένο σάντουιτς με συντηρητικά και νάτριο. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή, φτιάξτε ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, αυγό και φρέσκα λαχανικά. Έτσι, σίγουρα θα γεμίσετε ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα!

Γλυκά, τούρτα και ντόνατς

Δυστυχώς, τα τρόφιμα με ζάχαρη αποτελούν τη χειρότερη επιλογή για να ξεκινήσετε το πρωί σας, αφού αυξάνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό το σάκχαρο στο αίμα. Κάτι τέτοιο, οδηγεί στο να πεινάτε περισσότερο και να έχετε μεγαλύτεροκίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη. Για αυτό, μείνετε μακριά από τα γλυκά και τα έτοιμα ντόνατς, ώστε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας.

flowmagazine.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...