loading...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Πακιστανοί είχαν απαγάγει τον 27χρονο Έλληνα από τα Καλύβια! (Video)

Μπορεί να έχουμε... συνηθίσει στην εγκληματική δράση αλλοδαπών όμως το γεγονός ότι Πακιστανοί απήγαγαν έναν Έλληνα πολίτη και μάλιστα τον κράτησαν προκειμένου να αποκομίσουν λύτρα, είναι γεγονός πρωτόγνωρο!
Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τη συγκεκριμένη συμμορία η οποία αποτελείται από δέκα άτομα με τη βοήθεια ακόμη και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Η Πακιστανική αυτή σπείρα, αποδείχθηκε ότι δεν ενεπλάκη μόνο στην απαγωγή του 27χρονου Έλληνα αλλά και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες μεταξύ των οποίων σε δύο ληστείες και πάλι στα Καλύβια!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διαπιστώθηκε η συμμορία η οποία αριθμούσε δέκα μέλη, με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, είχε χαρακτηριστικά δομημένης ομάδας, με ιεραρχία και εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.
Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε με τη σύλληψη στους Αγ'ιους Αναργύρους τεσσάρων μελών της, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών.
Η απαγωγή
Η περιπέτεια του 27χρονου Έλληνα ξεκίνησε το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2013, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου, οπότε απελευθερώθηκε στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και άρπαξαν ό,τι χρήματα βρήκαν.
Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση.
Μετά από διαδρομή δεκαπέντε λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να τους ξεφύγει, σπρώχνοντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δέσει χέρια και πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα.
Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.
Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» 3.000.000 ευρώ.
Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, στις 15 Αυγούστου, η οικογένεια του 27χρονου άφησε το χρηματικό ποσό των 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής.
Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από τον 27χρονο ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κτίσμα – αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας (Φωτογραφία).
Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η φυσική τους παρουσία σε χώρους όπου τελέστηκαν οι επιμέρους αξιόποινες ενέργειες της απαγωγής και ο συσχετισμός του καθενός, αλλά και οι λοιπές πράξεις (ληστείες, πυροβολισμοί) της εγκληματικής τους δράσης.
Επίσης, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Οι δύο ληστείες
Η συγκεκριμένη συμμορία όμως ενέχεται και σε δύο ακόμα εγκληματικές πράξεις στα Καλύβια.
Στις 10 παρά 20 το βράδυ της 3ης Απριλίου 2013, τρία από τα μέλη της, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν σε βενζινάδικο επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος Έλληνας και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 700 ευρώ.
Επίσης το πρωί της 19ης Μαΐου 2013, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού Ελλήνων, ηλικίας 51 και 45 ετών, στη λεωφόρο Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας άρπαξαν 330 ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα.
Είναι σεσημασμένοι
Σε βάρος των 4 συλληφθέντων και 6 ακόμα ομοεθνών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας: 
Πηγή:http://www.notioanatolika.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...