loading...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

AΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΟΥ

Αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες ιδιοκτητών ακινήτων που «έβραζαν» για την υπερφολόγηση της περιουσίας τους, βρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Στο πρόσωπο του κυβερνητικού βουλευτή, οι ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν για την υπερφορολόγηση των ακινήτων τους μετα τις πρόσφατες αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου, ενώ παρουσίασαν έρευνα σύμφωνα με την οποία το 38% αδυνατεί να πληρώσει την βαριά φορολογία ενώ το 73% των ιδιοκτητών χαρακτηρίζει άδικο τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Σύμφωνα με την έρευνα της Kappa Research για την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ενώ πέρυσι οι φόροι στα ακίνητα αντιστοιχούσαν στο 22% του εισοδήματος που έχει ο ιδιοκτήτης απο το ακίνητο, φέτος το ποσοστό έχει εκτοξευθεί στο 43,3%. Χαρακτηριστικό είναι ότι  ένας στους δυο ιδιοκτήτες δεν έχει πλέον κανένα εισόδημα απο το ακίνητό του.
Για «ληστρικό διπλό δήθεν «ενιαίο» φόρο ακινήτων» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, καταγγέλλοντας παράλληλα και τον «παράλογο φόρο «υπεραξίας»» που επιβάλλεται από φέτος στις πωλήσεις  ακινήτων.
Ο κ. Παραδιάς ζήτησε την άμεση και επείγουσα ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου πριν -οπως χαρακτηρισιτκά ανέφερε- εκατοντάδες ιδιοκτήτες, πωλητές και συμβολαιογράφοι οδηγηθούν ακόμη και στις φυλακές, καθώς επίσης και διαφοροποίηση της νομικής αντιμετώπισης της αδυναμίας πληρωμής των φόρων στην ακίνητη περιουσία από την άρνηση πληρωμής τους.
Όπως επεσήμανε, οι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων, αφού μέσα στο 2013 κατέβαλαν απανωτά πέντε φόρους κεφαλαίου (ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, ΕΕΤΑ 2012 και 2013), καλούνται εφέτος να πληρώσουν τον διπλό δήθεν «Ενιαίο» Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας που θέσπισε η κυβέρνηση υπό την πίεση της «τρόικας» και των βουλευτών της επαρχίας, ενώ οι πραγματικές τιμές στην αγορά, στις ελάχιστες συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι δραματικά χαμηλότερες από τις αντικειμενικές αξίες με τις οποίες εξακολουθούν να υπολογίζονται, μέχρι και το 2016, το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα.
Ο κ. Παραδιάς υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να εξετάσει τα βασικά και επείγοντα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής:
*Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ.
*Μείωση στο 50% της φορολογητέας αξίας των ξενοίκιαστων ακινήτων.
*Δικαίωμα πληρωμής φόρων με μονομερή εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο.
*Αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής του ΕΝΦΙΑ.
*Επαναφορά της εκχώρησης μισθωμάτων και της φοροαπαλλαγής της ιδιοκατοίκησης.
*Προσδιορισμός του φόρου υπεραξίας από τις Δ.Ο.Υ. με εξορθολογισμό του τρόπου προσδιορισμού της τιμής κτήσης, λαμβανομένης υπόψη και της νομισματικής μεταβολής και με βάση το αναγραφόμενο τίμημα ως τιμή πώλησης, και με σαφή προσδιορισμό του νομικού πλαισίου της έκπτωσης των 25.000.
* Αμεση απελευθέρωση των νέων εμπορικών μισθώσεων, μείωση χρόνου και αποζημιώσεων των παλαιών και παράταση της θητείας των Επιτροπών Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων.
*Νέων εμπορικών μισθώσεων, μείωση χρόνου και αποζημιώσεων των παλαιών και παράταση της θητείας των Επιτροπών Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων.
Πηγή:http://www.contraseolous.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...