loading...

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΪΝΙΩΤΗ: Πάνε για νέο Μνημόνιο!

Δεν χρειάζεται να έχεις πάει στο Χάρβαρντ που έχουν τελειώσει οι ανεπάγγελτοι της ζωής και επαγγελματίες της πολιτικής για να αντιληφθείς ότι ο λογαριασμός δεν τους βγαίνει.

Και ακριβώς γιατί δεν τους βγαίνει, ετοιμάζονται να πάνε και σε νέο Μνημόνιο. Και ας μην το λένε τώρα γιατί δεν μπορούν ακόμη να το πουν, δεν τους παίρνει να το πουν.

Προς το παρόν, πανηγυρίζουν για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιχειρούν να δείξουν ότι (δήθεν και καλά) από τη θέση του οδηγού των ευρωπαϊκών εξελίξεων η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια καλύτερη τύχη από τους δανειστές της, και κατ’ επέκταση το έλεος τους.

Μόνο που τα πραγματικά αφεντικά, οι Γερμανοί, τους δείχνουν ήδη τον δρόμο του νέου Μνημονίου και αυτοί τον ακολουθούν σιγά σιγά, παρότι λένε ότι θα βγουν το δεύτερο εξάμηνο στις αγορές για να δανειστούν. Όμως, κοροϊδεύουν ή νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί δεν μπορούν να βγουν στις αγορές να δανειστούν με τα σημερινά επιτόκια. Και ας προσπαθούν να δείξουν ότι χαίρονται γιατί δήθεν και καλά έπεσαν τα λεγόμενα spreads.


Τα πράγματα είναι δρομολογημένα. Κι επειδή ακριβώς δεν μπορούν και δεν θα μπορούν να δανειστούν από τις αγορές, θα πάνε στην αγαπημένη τους κωλοτούμπα, την οποία έχουν ξεκινήσει. Ήδη μιλάνε για «μερική έξοδο» σ’ αυτές, για να φτάσουν αργά ή γρήγορα στο σημείο που θα πουν ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει. Ακριβώς λόγω των υψηλών επιτοκίων και του δυσμενούς οικονομικού ευρωπαϊκού τοπίου. Έτσι θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος για να μας ξαναρίξουν στην αγκαλιά της τρόικας κι ενός νέου Μνημονίου!

Κι εμείς τι κάνουμε ή τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε; Η απάντηση ανήκει στον κυρίαρχο ελληνικό λαό, ο οποίος έχει στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους δείξει με τη σειρά του τον δρόμο της εξόδου, βροντοφωνάζοντας: «Έως εδώ»!

Σ.Σ. Ο Γιάννης Λαϊνιώτης είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πηγή:http://www.dete.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...