loading...

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σέρφαρε στο ίντερνετ αντί να... μεγαλώνει το παιδί της και έχασε την επιμέλειά του.

Μητέρα έχασε την επιμέλεια του παιδιού της εξαιτίας... της προσκόλλησής της στο διαδίκτυο.Σέρφαρε στο ίντερνετ αντί να... μεγαλώνει το παιδί της μία μητέρα που έχασε προσρωινά με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια στον πατέρα ενώ υποχρεώνει τη μητέρα να καταβάλλει κάθε μήνα μέρος
της διατροφής για την κάλυψη βασικών αναγκών του παιδιού, το οποίο αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζεται ειδική υποστήριξη για την πρόοδο του.
Με βάση πάντα τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αναφέρεται ότι η μητέρα «ασχολιόταν πάρα πολλές ώρες με το διαδίκτυο, βλέποντας ταινίες, ακούγοντας μουσική κλπ χωρίς να γνωρίζει πού βρισκόταν το παιδί», το οποίο τις περισσότερες ώρες ήταν μόνο του ή έξω από το σπίτι, στο δρόμο.
Στα «ατοπήματα» της μητέρας συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι διέκοψε το σχολείο του παιδιού προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό όπου διέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό ο πρώην σύζυγος της. Τον ενημέρωσε με ένα απλό μήνυμα και αφού είχε εγκατασταθεί σε πόλη της βόρειας Ευρώπης.
Η εξέλιξη αυτή αιφνίδιασε τον πατέρα, ο οποίος υπέβαλε μήνυση για αρπαγή ανηλίκου, καταθέτοντας αίτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για επιστροφή του παιδιού στην Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή της σύμβασης της Χάγης.
Το παιδί επέστρεψε στην αγκαλιά του πατέρα του με τη συνδρομή αστυνομικών.
Όπως αναφέρεται, η νεαρή μητέρα σκόπευε να συναντήσει σε πόλη της Ελλάδος κάποιο πρόσωπο που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο. Συγγενικό της πρόσωπο έσπευσε να ενημερώσει τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι εκεί , ειδοποιώντας την Αστυνομία.
Το δικαστήριο εκτίμησε ότι στη φάση αυτή η μητέρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την επιμέλεια του παιδιού, θεωρώντας ότι ο πατέρας είναι περισσότερο κατάλληλος καθώς του προσφέρει την σταθερότητα, την φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...