loading...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Νεκρός στο κελί του ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα.

Νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτης, Ιλί Καρέλι, που με αυτοσχέδιο μαχαίρι σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας περίπου στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση για λόγους προστασίας.Ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιος Τούσιος, επεσήμανε ότι το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατουμένου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του σωφρονιστικού καταστήματος έχουν καταγράψει τον κρατούμενο να μπαίνει στο κελί του στις 15:42. Μερικές ώρες αργότερα, στις 18.32 φαίνεται να έχει κοιμηθεί, ενώ προηγούμενως έδειχνε ανήσυχος.
Στις 11.30 περίπου το βράδυ, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο κρατούμενος ήταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκεται σε εξέλιξη ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
Κονσολίδης: Δεν ήρθε επαφή με σωφρονιστικό ή κρατούμενο 
Ο κ.Κονσολίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, τονίζοντας ότι η φυλακή Νιγρίτας ειδοποιήθηκε γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι ότι ο Ιλί Καρέλι είναι καθ οδόν.
«Απορήσαμε που τον έστειλαν σε μας, γιατί υπολειτουργούμε ως φυλακή, δεν έχουμε προσωπικό. Κακώς τον έστειλαν. Θα έπρεπε να τον κρατήσουν στο Μεταγωγών, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα», σημείωσε.
Στη συνέχεια περιέγραψε τα γεγονότα, λέγοντας πως αμέσως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άρχισαν να διαμορφώνουν ένα κελί για να κρατηθεί ο βαρυποινίτης
«Διαμορφώσαμε ένα ειδικό κελί για τη δική του και τη δική μας ασφάλεια. Προσαρμόσαμε ένα κελί που χρησιμοποιούσαμε για τους αδειούχους, βάλαμε κάμερες μέσα έπειτα από εισαγγελική διαταγή, προσθέσαμε και κάγκελα, ενώ αφαιρέσαμε κάποια άλλα που ίσως ήταν επικίνδυνα. Το φτιάξαμε μέσα σε 4 ώρες», είπε.
Εχουμε στείλει όλο το υλικό από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή της παραλαβής μέχρι το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, ο Καρέλι δεν ήρθε σε επαφή με υπάλληλο ή κρατούμενο». Δήλωσε μάλιστα πως όταν έφτασε ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα και τον τράβηξαν φωτογραφίες. Ωστόσο εκείνος δεν παραπονέθηκε για πόνους ενώ το μόνο που είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο εισαγγελέας και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί», πρόσθεσε.
Τον σκότωσε με τρεις μαχαιριές
Η άγρια δολοφονία διαπράχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όταν ο ισοβίτης με τρεις μαχαιριές, στο πρόσωπο, το σώμα και στον λαιμό, αφαίρεσε τη ζωή του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.
Η φονική επίθεση σημειώθηκε σε πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, την ώρα που ο προαυλισμός είχε τελειώσει και οι κρατούμενοι έμπαιναν ξανά στα κελιά τους. Ο ισοβίτης αρνήθηκε να συμμορφωθεί.
Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε στον δεσμοφύλακά του σε κατάσταση αμόκ, φωνάζοντας «αφού δεν μου δίνετε άδεια, θα σας σκοτώσω». Ο συνάδελφος του Γιώργου Τσιρώνη δεν πρόλαβε ούτε να αντιδράσει.
H μαχαιριά στην καρωτίδα του υπαρχιφύλακα ήταν μοιραία. Λίγο αργότερα, ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, και στο Νοσοκομείο Αμφισσας όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών για απόπειρα δολοφονίας και ληστείες.
Τον τελευταίο καιρό, είχε κάνει αίτηση για υφ' όρων απόλυση που απορρίφθηκε, ενώ επίμονα ζητούσε άδεια, προκειμένου να μεταβεί στην Ιταλία όπου ήταν βαριά άρρωστη η μητέρα του.
Πηγή:http://www.ethnos.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...