loading...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πάτρα: Θλίψη για τον χαμό του Σπύρου Μαρίνη – Με τον θάνατο του δίνει ζωή σε δυο νεφροπαθείς

Έχασε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής τη μάχη που έδινε για τη ζωή ο 58χρονος καθηγητής Γυμναστικής Σπύρος Μαρίνης ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Ρίου. Ο πολυαγαπημένος καθηγητής όμως δίνει ζωή σε δύο συμπολίτες μας καθώς τα δύο του νεφρά ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε πάσχοντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η κατάσταση της υγείας του άτυχου 58χρονου είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα περίπου στις 5:00 το απόγευμα να εισαχθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου κι έγινε η επέμβαση για την αφαίρεση των νεφρών του. Το γεγονός επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και ο Διοικητής του ΠΠΝΠ, Χαράλαμπος Μπονάνος.
«Είναι αξιοθαύμαστη η γενναιότητα της οικογένειας του εκλιπόντος Σπύρου Μαρίνη, η οποία μέσα στο μεγάλο πόνο της για την κατάσταση της υγείας του καθηγητή, σκέφτηκε τους συνανθρώπους μας και προσέφερε τα νεφρά του», σχολίασε ο κ. Μπονάνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αφαίρεσης οργάνων για μεταμόσχευση είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς και ένας 57χρονος δότης χάρισε ζωή δίνοντας τα δύο νεφρά του και το ήπαρ του που έφυγε για Ιταλία.
Ο Διοικητής του ΠΠΝΠ δηλώνει περήφανος για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου το οποίο από τις 8-2 που ανέλαβε η νέα διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας έχουν υπάρξει πέντε δωρητές και έχουν ευεργετηθεί 14 ασθενείς.
Πηγή:http://patratora.gr/
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...