loading...

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η κουρδική πόλη Cizre κήρυξε την αυτονομία της από την Άγκυρα!

Mετά την πρόσφατη μάχη μεταξύ μονάδας του ΡΚΚ και του τουρκικού Στρατού η κουρδική πόλη Τσίζρε (στο τουρκικό Κουρδιστάν) κήρυξε την αυτονομία της από το τουρκικό κράτος.
Δεκάδες τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού από την Νίσιβη και το Ντιγιάρμπακιρ κατευθύνονται αυτή την στιγμη προς την πόλη με σκοπό την επιβολή της τουρκικής εξουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, οι Κούρδοι έχουν κλείσει την πόλη και έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους της πόλης.
Οι Κούρδοι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε κήρυξαν την αυτονομία τους μετά από πρωτοβουλία του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας YDG-H, συνεργαζόμενου φυσικά με το PKK.
Η απόφαση πάρθηκε όταν μονάδα του ΡΚΚ που επιχείρησε να ενισχύσει τους Σύρους Κούρδους μαχητές στην Κομπάνι, δέχθηκε την επίθεση του τουρκικού Στρατού.
Αλλά η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά για τους Τούρκους. Η ενέδρα δεν ήταν καλά στημένη και "έσπασε" με αποτέλεσμα να οι Κούρδοι να αντεπιτεθούν και να σκοτώσουν τρεις Τούρκους στρατιώτες.
Η μάχη έγινε στα βορειοανατολικά της Κομπάνι και οι τουρκικές μονάδες επιτέθηκα αιφνιδιαστικά την ώρα που 50 περίπου Κούρδοι είχαν πλησιάσει ένα ξέφωτο που έβγαινε στο συριακό έδαφος.
Παρά το ατυχές για τους Τούρκους αποτέλεσμα, ήταν η ενέργεια που "ξεχείλισε" το ποτήρι.  Η απροκάλυπτη στήριξη του ISIL από την ισλαμιστική Τουρκία και η παρεμπόδιση οποιασδήποτε βοήθειας  προς τους Κούρδους αδελφούς της Κομπάνι οδήγησαν τους Κούρδους της πόλης ότι είναι η ώρα να προκαλέσουν κόστος στο τουρκικό κράτος.Η εντολή προήλθε από το PKK και αναμένεται και άλλες πόλεις να ακολουθήσουν, ειδικότερα μόλις τα τουρκικά στρατεύματα επιχειρήσουν να αιματοκυλίσουν την επαναστατημένη πόλη.
Το τουρκικό κανάλι Atv και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μιλούν για μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, που έχουν σκοπό την κατάπνιξη αυτής της εξέργεσης εν τη γενέση της καθώς θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν. Την ίδια στιγμη η τουρκική milliyet αναρτά βίντεο που δείχνει τουρκικές φάλαγγες να κατευθύνονται προς την πόλη.
Σύμφωνα με το tribune.gr η τελετή ξεκίνησε με παρέλαση των Κούρδων μαχητών στο κέντρο της πόλης υπό τα συνθήματα ενθουσιασμού όλου του πληθυσμού. Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στο κέντρο της πόλης, όπου η ηγεσία των Κούρδων έκανε την επίσημη ανακήρυξη της αυτονομίας της πόλης από τους Τούρκους.
Όλοι κρατούσαν τα λάβαρα του Κουρδιστάν και φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Οι επικεφαλής των Κούρδων φορούν τα μαντίλια τους για να μην αναγνωριστούν.  Όλες οι οδηγίες σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο είχαν δοθεί προφορικά από τις 12 Οκτωβρίου ενώ στις 21 Οκτωβρίου πολλές γειτονιές της πόλης δήλωσαν πίστη στην νέα κουρδική αρχή.
Η Τσίζρε σήμερα είναι μια πόλη 220.000 κατοίκων στην πλειοψηφία τους Κούρδοι και Ασσύριοι (Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τους Τούρκους και τους χασάπηδες του ISIL). Eίναι η πρώτη πόλη του Κουρδιστάν που κήρυξε την αυτονομία της από την Άγκυρα.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας δεν είναι αρεστοί στην Ουάσιγκτον και την Δύση για αυτό και "προσποιούνται" ότι τους βοηθούν στην πόλη Κομπάνι βομβαρδίζοντας...τα βράχια. Αντίθετα αγαπούν ιδιατέρως τους Κούρδους του Ιράκ που ελέγχονται από την οικογένεια Μπαρζανί, φιλική προς τους Αμερικανούς εδώ και δεκαετίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...