loading...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμα έως 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Πρόστιμα έως 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα Tην επίδοση κλήσεων ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα .
Πρόστιμα έως 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα
Tην επίδοση κλήσεων ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα θα προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε βάρος των οδηγών, ιδιοκτητών και κατόχων που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις στα στοιχεία τελών κυκλοφορίας, αδειών κυκλοφορίας και ασφαλίστρων και εντόπισαν 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία.
Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα λάβουν επιστολές από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με τις οποίες θα καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματα τους.
Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων δεν ασφαλιστούν και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία.Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια, προκειμένου το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προχωρεί στην επίδοση κλήσεων. Έτσι, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα καλούνται στα τμήματα τροχαίας για να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παράβασης.
Ο Ν. 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Πηγή:http://paradrasi.gr/2014/02/24/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-500-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...