loading...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Καλημέρα σας.Παρακαλώ την προσοχή σας.Ενα ευρώ μπορούμε να δώσουμε όλοι μας για το κορίτσι μας.Το μόνο δώρο που θέλει η Παρασκευούλα για το νέο έτος είναι… η όραση της!

της Στέλλας Μεϊμάρη
To άρθρο, που είχε δημοσιεύσει το «Πενταπόσταγμα» στις 12 Σεπτεμβρίου, με τίτλο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένας μικρός άγγελος ζητάει τη βοήθεια μας να βρει το φως του!, είχε τεράστια απήχηση. Το ενδιαφέρον του κόσμου υπήρξε αξιοσημείωτο, με αμέτρητα τηλέφωνα και e-mail απλών καθημερινών ανθρώπων, που έψαχναν τρόπο να επικοινωνήσουν με τους γονείς και να βοηθήσουν το μικρό αυτό αγγελούδι.
Ο λόγος για την Παρασκευή – Ευφραιμία Θεοδώρου, που έχει περάσει τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής της, όχι γελώντας σε παιδικές χαρές και παιδότοπους, αλλά μετρώντας ατελείωτες ώρες αγωνίας σε ψυχρές αίθουσες χειρουργείων και νοσοκομείων. Βλέπετε, η Παρασκευούλα δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, αφού από 6 μηνών δίνει την πρώτη και μεγαλύτερη μάχη της ζωής της για να κρατήσει την όρασή της, καθώς πάσχει από μια σύνθετη διαταραχή του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να παθαίνει συνεχόμενες αποκολλήσεις.
Μετά από δυο εγχειρήσεις, την πρώτη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» από τον καθηγητή Αποστολόπουλο και τη δεύτερη στο Children’s Hospital of Los Angeles- Doheny Retina Institute από τον πλέον εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους παθήσεις, Thomas Lee, MD, μια τρίτη εγχείρηση και πάλι στην Αμερική φαίνεται η μόνη λύση, ώστε να γίνει επιτέλους το πολυαναμενόμενο «θαύμα».
Και όντως το ταξίδι είχε κανονιστεί για τις 25 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε, λόγω του ότι, παρά την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί δυστυχώς ολόκληρο το υπέρογκο ποσό που απαιτούνταν. Πλέον, όμως, δεν χωρά άλλη αναβολή.
«Η Παρασκευούλα πάει πολύ καλά και δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω. Αν δεν ήσασταν εσείς, δεν ξέρω πραγματικά τι θα έκανα. Από την τελευταία ανάρτηση μαζεύτηκαν άλλα 10.000 ευρώ. Υπολείπονται ακόμα 7.000 για να μπορέσουμε να μεταβούμε επιτέλους στην Αμερική στις 15 Ιανουαρίου του 2015 και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα μαζευτούν και αυτά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε με τόση αγάπη την Παρασκευούλα μας και προπαντός εσάς για τις τόσες φορές που σταθήκατε δίπλα της σαν πραγματικός φύλακας-άγγελος», μας λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας της, κ. Αποστόλης Θεοδώρου.
Το κοριτσάκι, εκτός όλων των άλλων, πάσχει και από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, η οποία κάνει αυτόματα κατάγματα στα ποδαράκια της και δεν μπορεί να περπατήσει μέχρι και σήμερα που είναι 6 χρονών. Το κόστος των φαρμάκων που χορηγούνται στη μικρή τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την περίθαλψη και τις εγχειρήσεις εκτός Ελλάδας, το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόνο το 1/3 των εξόδων.

Για την οικονομική στήριξη της Παρασκευής – Ευφραιμίας Θεοδώρου έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ: 5048-063605-523
ΙΒΑΝ: GR44 0172 0480 0050 4806 3605 523
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον πατέρα κ. Αποστόλη Θεοδώρου: τηλ. 6942216572, e-mail. atheodorou79@gmail.com

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%ce%b3.html#ixzz3MWQ9Lood
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...