loading...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πολεμική πρόκληση Νταβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία.

Με ευθεία πρόκληση απαντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπεραμυνόμενος της απόφασης να καταρριφθεί το ρωσικό αεροσκάφος.

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι είναι «δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της εφόσον παραβιάζεται».
Νωρίτερα, ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ανοιχτά ότι η Τουρκία μέσα από το λαθρεμπόριο και το πετρέλαιο χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.
«Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους θυσία σχετικά με την ασφάλεια, τη ζωή των πολιτών μας και την ασφάλεια των συνόρων μας. Η κατάρριψη του αεροσκάφους που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο σήμερα πρέπει να εξεταστεί ενός αυτού του πλαισίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μετατρέποντας ουσιαστικά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους σε… παραδειγματισμό και ένδειξη πολεμικής ετοιμότητας απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν.
«Δεν υιοθετούμε μία προσέγγιση που αμφισβητεί την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας. Αλλά ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ότι είναι διεθνές δικαίωμά μας και εθνικό μας καθήκον να λάβουμε μέτρα ενάντια σε όποιον παραβιάσει τα σύνορά μας στη γη και στον αέρα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις», τόνισε ο Νταβούτογλου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...