loading...

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ...!!! ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»...!!!

Η πρακτική αυτή των γάμων με ανήλικες, αυξάνεται κατακόρυφα στη χώρα, ιδιαίτερα σε στρατόπεδα προσφύγων από τη Συρία.

Θα μπορούσε να είναι εγγονή του ή στην καλύτερη περίπτωση κόρη του. Όμως, παρά το εκπληκτικό γεγονός ότι αυτή η «νύφη» είναι μόνο ένα παιδί, μερικοί περαστικοί εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους.

Στην περίπτωση αυτή, ο γάμος είναι πλασματικός και "έγινε" για να τονίσει τα δεινά των κοριτσιών στον Λίβανο τα οποία παντρεύονται πολύ ηλικιωμένους άνδρες από τα εννέα τους χρόνια.

Η πρακτική αυτή των γάμων με ανήλικες, αυξάνεται κατακόρυφα στη χώρα, ιδιαίτερα σε στρατόπεδα προσφύγων, όπου κορίτσια πρόσφυγες από τη Συρία, αναγκάζονται να παντρευτούν, ενώ είναι ακόμη παιδιά.


Πολλοί θεωρούν το γεγονός ενός τέτοιου γάμου αποδεκτό. Ένας άνδρας, περνώντας από το σημείο, ρωτάει: «Δική σου είναι;»
Ο γαμπρός απαντά «ναι» και ο άνδρας στη συνέχεια γνέφει, δίνοντάς την έγκρισή του και τον συγχαίρει.

Ωστόσο, άλλοι αντιδρούν με θυμό. Μια γυναίκα είναι τόσο σοκαρισμένη, που απαιτεί να μάθει πού βρίσκονται οι γονείς του κοριτσιού.


«Είναι 12! Έκανα τζόκινγκ, αλλά τα πόδια μου πάγωσαν όταν την είδα», του φωνάζει.
Κάποιος της απαντά ότι ο «γάμος» είναι νόμιμος, καθώς ο γαμπρός έχει την άδεια των γονέων.

Κάποιος άλλος φωνάζει «Είσαι σαν τον παππού της», ενώ πιο δίπλα, ένας σοκαρισμένος άνδρας λέει «Οι γονείς της είναι εγκληματίες».

Ο ψεύτικος γάμος ήταν ιδέα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Kafa, η οποία θέλησε να αναδείξει τους ντροπιαστικούς γάμους των παιδιών στο Λίβανο, όπου η ηλικία της συναίνεσης στη χώρα έχει οριστεί από το θρησκευτικό δικαστήριο.

Κορίτσια ηλικίας 14 ετών μπορούν να παντρευτούν χωρίς γονική συναίνεση, αν και τα δικαστήρια χορηγούν ειδική άδεια για γάμο στα κορίτσα των 9 ετών.
Περίπου ένα στα εκατό παιδιά που βρίσκονται στο Λίβανο παντρεύονται πριν από τα 15, σύμφωνα με την UNICEF, και το συγκλονιστικό φαινόμενο λέγεται ότι είναι σε άνοδο.

Σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την αραβική περιοχή, διαπιστώθηκε ότι οι οικογένειες μικρών κοριτσιών από τη Συρία, παντρέψαν τις κόρες τους με ηλικιωμένους άνδρες επειδή πίστευαν ότι τους έδιναν μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...