loading...

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ - ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ: "ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ 1458 ΣΤΟΧΟΥΣ"



Ρωσικά μαχητικά Su-34 κτύπησαν νέο τουρκικό κομβόι - Πολλοί Τούρκοι νεκροί - Ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη ανεφοδιάζουν τους Κούρδους (vid)του Βασίλη Καπούλα.Κάρβουνο, φωτιά και θειάφι μυρίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα στην περιοχή των Τουρκομάνων καθώς ρωσικά μαχητικά Su-34 βομβάρδισαν νέο τουρκικό κομβόι μεταξύ Ahras και Kafr Nasih ενώ  μεταφορικό αεροσκάφος IL-76 της ρωσικής Αεροπορίας έριξε πέντε τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών στους Σύρους Κούρδους του YPG, εφαρμόζοντας σε πλήρη κλίμακα τα αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24.   Από την επίθεση αναφέρονται 7 Τούρκοι νεκροί και 11 οχήματα κατεστραμμένα, ενώ για άλλη μία φορά επλήγησαν θέσεις των Τουρκομάνων στην περιοχή. Ένα άλλο ενδιαφέρον, στοιχεία που είχαν οι ρωσικές υπηρεσίες από την περιοχή είναι ότι το δυνάμεως Τάγματος τουρκικό στρατιωτικό σώμα που είχε εισέλθει στην Τουρκία και ο βομβαρδισμός του οποίου από το Su-24 συνετέλεσε στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16, αποσύρθηκε με αρκετά σοβαρές απώλειες.Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν πίσω τους πάνω από 10 νεκρούς και καταγράφουν 35 τραυματίες.
"Όλη την εβδομάδα από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 431 επιδρομές από τη βάση Hmeymim και χτύπησαν 1.458 τρομοκρατικούς στόχους σε Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκκα και Deir ez-Zor" ανέφερε το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.
"Διοικητικά κέντρα των τρομοκρατών, κέντρα εκπαίδευσης, αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια καταστράφηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές" είπε ο Igor Konashenkov.
"Η Ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε 12 σταθμούς μεταφοράς πετρελαίου, 170 βυτιοφόρα και 8 διυλιστήρια που ελέγχονταν από τρομοκράτες αυτή τη βδομάδα" είπε ο Konashenkov.
"Τις τελευταίες 24 ώρες Su-34 χτύπησαν δύο κομβόι βυτιοφόρων κοντά σε Χαλέπι και Ράκκα και κατέστρεψαν 40 οχήματα των τρομοκρατών τροποποιημένα ώστε να μεταφέρουν πετρέλαιο" είπε ο Konashenkov ενώ τόνισε ότι "Όλες οι επιδρομές των βομβαρδιστικών μας συνοδεύονταν από αναχαιτιστικά Su-30".
"Κοντά στο χωριό Kessab στη Λαττάκεια καταστρέψαμε ένα μεγάλο κρυσφήγετο ισλαμιστών σε στρατηγικό σημείο ενώ διαλύσαμε και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο Μορέκ στη Χάμα".
"Στη Χομς υπήρχε καμουφλαρισμένο διοικητικό κέντρο των τρομοκρατών που ανακαλύφτηκε και κατέστρεψαν τα ρωσικά μαχητικά" είπε ο Konashenkov. "Αυτό το διοικητικό κέντρο συντόνιζε το πυροβολικό τους".
"Τέλος, νεκροί είναι οι ηγέτες των τρομοκρατών στη Χάμα".
Ταυτόχρονα, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος έριξε χιλιάδες τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στους Κούρδους του PYD στο Χαλέπι".
Η τοπική συντονιστική επιτροπή των Κούρδων επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό IL-76 έριξε πέντε τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών στις δυνάμεις του PYD, βόρεια του Χαλεπίου.
Στόχος είναι να υποστηρίξουν τους Κούρδους στις προσπάθειες τους να συνδέσουν το Κομπάνι και την Afrin στη βόρεια Συρία ελέγχοντας τις περιοχές της Azaz.
Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ επέστρεψε στο Χαλέπι καθώς αντιμετώπιζε την αντεπίθεση των ισλαμιστών της Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki και “Jabhat Al-Nusra”.
Οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ έφτασαν ξανά στο Χαλέπι μαζί με άρματα μάχης Τ-72 και Ιρανούς, Ιρακινούς, Αφγανούς παραστρατιωτικούς δίνοντας ώθηση στον συριακό Στρατό που κατέλαβε τις περιοχές Tal Al-Baraqa, Tal Dadeen, Tal Ja’eera και Tal ‘Arba’een.
Στόχος πλέον είναι να καταληφθεί η στρατηγικής σημασίας περιοχή ICARDA που βρίσκεται στον μεγάλης σημασίας αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκός.
Ταυτόχρονα, ο συριακός Στρατός προελαύνει και στην περιοχή Al-Ghaab βόρεια της Χάμα. Στην περιοχή Tal Zajram, έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις με τις κοινές δυνάμεις των ισλαμιστών από Jaydh Al-Fateh, FSA και Jabhat Al-Nusra.
Ο συριακός Στρατός κατάφερε να ασφαλίσει την είσοδο του στρατηγικού λόφου ενώ η ρωσική Αεροπορία βομβάρδιζε τις θέσεις της Jaysh Al-Fateh.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό να παρακολουθεί ένα UAV των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.
Πλέον ο συριακός Στρατός επικεντρώνεται σε Al-Ziyarah, Tal Wassit και Al-Mansoura στην Al-Ghaab 
Τέλος, Mil Mi-24 συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών Τουρκμένων γύρω από τα βουνά Jabal Al-Akrad και Jabal Al-Turkmen.
ενώ ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν τους στρατηγικούς λόφους της Katf Al-Hamida μετά από σφοδρές μάχες με τη Jabhat Al-Nusra και τον FSA.
Μετά την κατάληψη της Katf Al-Hamida, ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κινούνται προς τον νότιο άξονα του Katf Ghadder και το μικρό λόφο του χωριού Raweesat Khandiq το οποίο και κατελήφθη αφού οι ισλαμιστές υποχώρησαν και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.












- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151204/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1#sthash.d36k3pXn.dpuf

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...