loading...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠ.ΕΘ.Α. Π.Καμμένος: "Στη γραμμή της Εκκλησίας οι ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης" - Τι είπε για άμυνα και οικονομία.

Όποια απόφαση πάρουμε για το σύμφωνο συμβίωσης θα σχετίζεται με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τη στάση που κρατήσει το κόμμα του στη Βουλή.
«Η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι προσωπικό θέμα του καθένα, δεν είμαι ομοφοβικός» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως για το σύμφωνο συμβίωσης οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν όταν έρθει στην οριστική του μορφή στη Βουλή, συναρτώντας την απόφαση του ιδίου και του κόμματός του με τη θέση που θα λάβει επί του θέματος η Εκκλησία της Ελλάδας.
«Να δούμε τι θα πει η Εκκλησία της Ελλάδος. Να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή και τι θα πει. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι η Εκκλησία ήταν η πρωτοποριακή και χωρίς μεσαιωνικά δείγματα και πιστεύω πως αυτά που θα αποφασίσει θα βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Καμμένος.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετοι στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και το εάν θα υπάρχει και δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ίδια πόλη. Όταν ο δημοσιογράφος τού έφερε ως παράδειγμα τον Μπαράκ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, απάντησε:
«Καλά, ο Ομπάμα μπορεί και να τους παντρεύει αν θέλει. Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες, θέλει ο άλλος να πηγαίνει με σκύλο με γάτα, με καμήλα, με καμηλοπάρδαλη. Επειδή λοιπόν το κάνουν στη Γερμανία, θα θέλω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα;». Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στη συνέχεια πως οι στρατιωτικοί είναι έλληνες πολίτες και πως ό,τι ισχύσει για τους έλληνες πολίτες θα ισχύσει και για αυτούς.
Αναφορικά με το ζήτημα της σχέσης Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν πιστεύει στον διαχωρισμό τους, ενώ τάχθηκε κατά της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία.
Για την οικονομία
«Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τη χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα 'στρώματα', και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ως «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, συγκρούστηκε με τους δανειστές, ενώ αναφερόμενος στο «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας» είπε ότι «το κλειδί για την απόφαση που έλαβε τελικά η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η 'λύση Σόιμπλε' που ήθελε τη χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων».
Είπε ότι η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης «ήταν αντίθετη της εντολής του Ιανουαρίου και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες». «Η εύκολη λύση» πρόσθεσε «θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλάξαμε πολιτική. Έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός».
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά με πρώτο την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε στα πρώτα δύο Μνημόνια με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος της χώρας και, παρά στην απαίτηση των δανειστών για περικοπές 500 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της άμυνας, «δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ».
Επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που αποτελεί «ελληνική πρόταση», έτυχε της στήριξης τόσο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσο και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά η Ελλάδα ανέτρεψε την επικυριαρχία της Γερμανίας, ενώ ήδη τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ισπανία διαφαίνονται τάσεις αλλαγής».
«Σαμαράς-Βενιζέλος ετοιμάζουν κόμμα»
Ερωτηθείς για την εσωκομματική κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, καθώς και την επιθυμία του για επιστροφή της ΝΔ στον κεντροδεξιό χώρο.
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος σκέπτονται να δημιουργήσουν νέο κόμμα και χρησιμοποιούν «λαγούς» στην εσωκομματική κούρσα της ΝΔ για να συγκεντρώσουν βουλευτές.
Διατύπωσε την ευχή «να απαλλαγεί η ΝΔ από αυτήν την συμμορία», ενώ απαντώντας σε ερώτηση, αν θα συμμετείχε σε νέο κεντροδεξιό κόμμα με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, «κεφάλαιο που αρνείται να επιστρέψει», εκτιμώντας ταυτόχρονα πως «με την υφιστάμενη κατάσταση στην ΝΔ κανείς δεν θα ήθελε να προσπαθήσει σε ένα σπίτι που μαχαιρώνει ο ένας τον άλλο».
Ανέφερε δε, ότι στις τελευταίες εκλογές «ο Αντώνης Σαμαράς βοηθούσε τον Βασίλη Λεβέντη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σταύρο Θεοδωράκη».
Είπε ότι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη συμφέρει η ύπαρξη και λειτουργία δημοκρατικών δυνάμεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η κυβέρνηση αυτή έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο «βοήθειας» από άλλες πολιτικές δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο κ. Θεοδωράκης ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη για όσα έχει πει για αυτήν την κυβέρνηση και ας έλθει να βοηθήσει, η κ. Γεννηματά ας απομονώσει τον Βενιζέλο».
Στην ερώτηση «αν φύγουν τα βαρίδια από την ΝΔ, προτίθεστε να γίνετε αρχηγός της;» απάντησε «ας έλθουν στους ΑΝΕΛ, που δεν χρωστάμε και φράγκο, καλοδεχούμενοι οι βουλευτές, ιδιαίτερα εκείνοι που πληρώνουν αμαρτίες άλλων, ας έλθουν για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος».
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη
Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Καμμένος είπε ότι «προτίμησε τη δημοσιότητα από την πολιτική. Δικαίωμά του». Ως προς την πρόταση Σόιμπλε, ο πρώην ΥΠΟΙΚ, κατά τον κ. Καμμένο, «ψέλλιζε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως γνώριζε την πρόταση, χωρίς όμως να έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση επ' αυτής προς το Υπουργικό Συμβούλιο, με την ελληνική κυβέρνηση να μαθαίνει γι' αυτήν επίσημα το καλοκαίρι».
«Τότε ζητήσαμε την στήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας» συνέχισε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας επίσης ότι «οι Ευρωπαίοι δεν απείλησαν με 'αντιδημοψηφίσματα».
Στην παρατήρηση «μήπως η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έκλεισε τις τράπεζες», εγκάλεσε τη «σημερινή αντιπολίτευση» ότι «παρακαλούσε την ΕΕ να κλείσει τις τράπεζες», καθώς και ορισμένα ΜΜΕ για δημιουργία κλίματος φόβου στους πολίτες.
Για Ασφαλιστικό και Ταμεία στρατιωτικών
Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, είπε ότι η κυβερνητική πρόταση μπορεί να κατατεθεί και νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, χαρακτήρισε την κατάσταση των Ταμείων απογοητευτική και επισήμανε πως το PSI ήταν καταστροφικό γι' αυτά, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το PSI, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να την συνυπογράψουν. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις των κύριων συντάξεων.
Ανέφερε ότι τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υγιή, παρά τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI, και ικανά να καλύψουν και τις συντάξεις και τα εφάπαξ, ενώ ως μετοχικά, δεν «έχουν λόγο να εμπλακούν στη συζήτηση (για την ενοποίηση των ταμείων)».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι δανειστές ασκούν πιέσεις στον κ. Κατρούγκαλο, ενώ σε ερώτηση αν δεσμεύεται για μη περαιτέρω περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη διάσωση των ταμείων τους και για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για επιστροφή περικοπών, απάντησε ότι δίνει μάχη επ' αυτών.
Χαρακτηριστικά, δε απάντησε στον ερωτώντα: «Τι θέλετε, να ρίξω την κυβέρνηση; Θέλετε υπουργό Άμυνας τον Φίλη; Θέλετε υπουργό Άμυνας τον Θεοδωράκη;».
Σε ό,τι αφορά πάντως την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι «τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα στο υπουργείο Οικονομικών».
Για αμυντικές δαπάνες
Ερωτηθείς αν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η μείωση των αμυντικών δαπανών, απάντησε ότι έχει δεσμευθεί στο ΝΑΤΟ πως θα διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες σε ύψος 2% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι μια μείωση κατά 500 εκ. ευρώ θα συνιστούσε αθέτηση της δέσμευσης στο ΝΑΤΟ, άρα «ας συνεννοηθούν μεταξύ τους στις Βρυξέλλες».
Αναφορικά με διάφορες «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα, παλαιότερα, ο κ. Καμμένος κάλεσε άπαντες «να φέρουν τα λεφτά πίσω (και αυτό) θα έχει συνέπειες στην ποινική τους μεταχείριση», ενώ διευκρίνισε ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά.
Για Τουρκία και πρόσφυγες
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι συνοδεύοντας την υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας στο Φαρμακονήσι, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες παρενόχλησης από τουρκικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, υπογραμμίζοντας «αν (οι υπουργοί άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ) δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν αυτό που κατ' επανάληψη τους λέμε για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας».
Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί «είδαν επίσης ποιοι διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες» και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία. «Αν θέλουν να κάνουν περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα, δηλαδή στα δικά τους χωρικά ύδατα, ας έλθουν να τις κάνουν» ανέφερε.
Ερωτηθείς τι θα πράξει η Ελλάδα αν η Ρωσία ζητήσει αγκυροβόλιο ή υποστήριξη από αεροπορικές βάσεις, είπε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και «οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους». Πρόσθεσε ότι αν υπάρχει συναίνεση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα «δεν έχει πρόβλημα να παράσχει αγκυροβόλιο στον Μούδρο της Λήμνου στο ρωσικό ναυτικό, αν ζητηθεί».
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151215/defencenet/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1/%CF%80%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9#sthash.JSlIF2Td.dpuf
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...