loading...

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Κουρουμπλής: Θα γεμίσουμε όλη την Ελλάδα με λαθρομετανάστες!

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έδωσε ο πρώην πασόκος και νυν συριζαίος υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, περί του λεγόμενου «προσφυγικού».
Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού, ας παραθέσουμε την δήλωση του Κουρουμπλή:
«το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι ότι δεν μπορεί η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της να εξακολουθούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτό. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στη Σάμο όλοι οι δήμοι της, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά. Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά πως με αυτή την επίδειξη ανθρωπιστικού αποθέματος που δείξαμε ως ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα, ας μην επηρεαζόμαστε από τη μιζέρια κάποιων λίγων. Αυτή η συμπεριφορά του ελληνικού λαού δεν πάει χαμένη, ούτε για τώρα ούτε για το μέλλον ούτε και για ζητήματα για την ασφάλεια που θέλει να νοιώθει κάθε χώρα. Και ο νοών νοείτω.».
Ο Κουρουμπλής ουσιαστικά προαναγγέλλει την ίδρυση ενός “HotSpot” σε κάθε γειτονιά.
Αν ο σκοπός ήταν η αποσυμφόρηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου τότε η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης, πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήταν να σφραγίσει τα σύνορα. Τι νόημα έχει να αδειάζεις το νερό από μία σκάφη, όταν έχεις ανοιχτή τη βρύση;
Συνεπώς, η κίνηση της κυβέρνησης να σχεδιάζει την μεταφορά των λαθρομεταναστών «σε όλους τους Δήμους» δεν αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά την προετοιμασία για υποδοχή και άλλων εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Αυτό που, βεβαίως, δεν μας είπε ο Κουρουμπλής είναι αν αυτό που λέει αφορά πραγματικά ΟΛΟΥΣ τους δήμους ή αν... εξαιρούνται οι δήμοι στους οποίους δεν έχει σπίτια, αλλά βίλες ή εκεί όπου παραθερίζουν οι υπουργάρες του μνημονίου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...