loading...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μπάνον: «Ο ρατσιστής της φασιστικής ακροδεξιάς» στην κορυφή του Λευκού Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε ανώτερο σύμβουλο του Λευκού Οίκου τον Στιβ Μπάνον, πρώην επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Breitbart, εκπρόσωπο της «εναλλακτικής δεξιάς», κινήματος που προάγει εθνικιστικές ιδέες και υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε ανώτερο σύμβουλο του Λευκού Οίκου τον Στιβ Μπάνον, πρώην επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Breitbart, εκπρόσωπο της «εναλλακτικής δεξιάς», κινήματος που προάγει εθνικιστικές ιδέες και υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής. Ο Μπάνον είναι εξάλλου σφοδρός επικριτής του πολιτικού συστήματος.

Ο Στιβ Μπάνον, ηλικίας 62 ετών, ήταν διευθυντής του ιστότοπου Breitbart ωσότου στρατολογήθηκε στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, αναλαμβάνοντας ρόλο γενικού διευθυντή. Την Δευτέρα, ο εκλεγμένος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα τον συμπεριλάβει στην ομάδα του στον Λευκό Οίκο, ως επικεφαλής στρατηγικής και ανώτερο σύμβουλο, στο πλευρό του προσωπάρχη Ράινς Πρίμπους.

Ο Στιβ Μπάνον ήταν το πρόσωπο που κατηύθυνε τους δύο τελευταίους μήνες την εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Μπορεί κανείς να διακρίνει την επιρροή του στις λαϊκιστικές καταγγελίες που εκτόξευε ο μεγιστάνας σχετικά με μια παγκόσμια τάξη που ελέγχουν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ εναντίον των πολιτών, «μια παγκόσμια δομή εξουσίας», σύμφωνα με το τελευταίο τηλεοπτικό του σποτ. 

Ο διορισμός του σε ηγετική θέση του ομοσπονδιακού κράτους καταδικάστηκε σφόδρα από τους Δημοκρατικούς, που υπενθύμισαν τα αμέτρητα εμπρηστικά άρθρα τα οποία δημοσίευσε στο Breitbart, με τα οποία άγγιζε τα όρια του αντισημιτισμού, τροφοδοτούσε την νοσταλγία για τη σημαία της Συνομοσπονδίας και καταδίκαζε την μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα. 

«Οι υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής θα εκπροσωπούνται στο ανώτερο επίπεδο του Λευκού Οίκου του Τραμπ» κατήγγειλε ο Ανταμ Τζέντλεσον, εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ. 

Κάσιτς: Η Αμερική πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση

«Η ρατσιστική και φασιστική ακροδεξιά εκπροσωπείται στους κόλπους του Οβάλ Γραφείου. Η Αμερική πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση» έγραψε στο Twitter ο Τζον Ουίβερ, συνεργάτης του πρώην μετριοπαθούς υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προκριματικές, Τζον Κάσιτς. 

Οι Δημοκρατικοί επικαλέστηκαν τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του Στιβ Μπάνον, Μάρι Λουίζ Πικάρντ, η οποία στα δικαστικά έγγραφα για την έκδοση του διαζυγίου μεταξύ τους πριν από σχεδόν μία δεκαετία επιβεβαίωνε, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, ότι ο πρώην σύζυγός της είχε αρνηθεί να στείλει τα παιδιά του σε συγκεκριμένο σχολείο καθώς φοιτούσαν εκεί Εβραίοι. Κατηγορίες που αρνήθηκε. 

Τον Αύγουστο, μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, το περιβάλλον της Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Στιβ Μπάνον και το Breitbart ότι προωθούσε «θεωρίες συνωμοσίας κατά των μουσουλμάνων και των Εβραίων».

Τραπεζίτης που εργαζόταν στην Goldman Sachs την δεκαετία του ΄80, ο Στιβ Μπάνον ίδρυσε αργότερα μικρή τράπεζα επενδύσεων, τη Bannon & Co, την οποία εξαγόρασε το 1998 η Société Générale, προτού γίνει παραγωγός ταινιών στο Χόλιγουντ. 

Τη δεκαετία του 2000, ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών πολιτικού περιεχομένου, για τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, το Tea Party και τη Σάρα Πέιλιν.

Συνάντησε τον Αντριου Μπράιτμπαρτ, ιδρυτή του ομώνυμου ιστότοπου, και συμμετείχε στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Tea Party εναντίον του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ. Το 2012, μετά τον θάνατο του Αντριου Μπράιτμπαρτ πήρε τα ηνία του ιστότοπου με έδρα την Ουάσιγκτον. 
Πηγή.



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...