loading...

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΘΡΙΛΕΡ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Τουρκία: Πυροβολισμοί σε εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ - 3 νεκροί! (upd)

ENHMEΡΩΣΗ 15:37
Tρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ κατοίκων ενός χωριού στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στην κουρδική ζώνη, ενώ είναι σε εξέλιξη το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά σε ένα εκλογικό τμήμα στο χωριό Γιαμπανάρντι. Το κανάλι ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής τα αίτια του επεισοδίου ενδέχεται να είναι πολιτικά, να οφείλεται δηλαδή στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις των δύο ομάδων. Οι πυροβολισμοί φέρεται να προήλθαν από τους γιους του αρχηγού του τοπικού χωριού.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:15
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε εκλογικό κέντρο της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στην ταραχώδη κουρδική ζώνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan, ενώ είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Το φονικό έγινε μετά από πολιτική διαφωνία ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το περιστατικό δεν γνωρίζουμε ακόμα άμεσα με το δημοψήφισμα.
Οι πρώτοι πυροβολισμοί φέρεται να προήλθαν από έναν από τους γιους του αρχηγού του τοπικού χωριού. Ο δράστης μαζί με έναν αδελφό του έχουν συλληφθεί.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:55
Δύο ομάδες αντήλλαξαν πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο (σχολείο) στο Ντιγιάρμπακιρ, στα ανατολικά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός άλλου.
Όπως μεταδίδει η Yenisafak, το συμβάν έγινε ενώ άνθρωποι είχαν προσέλθει στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα.
Ο τραυματίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι σημερινές κάλπες, Κούρδοι μαχητές σκότωσαν έναν φρουρό σε επίθεση που πραγματοποίησαν στη νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαινε περιφερειακός αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από το σημερινό δημοψήφισμα για την εγκαθίδρυση προεδρικού πολιτεύματος στην Τουρκία. Οι πηγές είπαν πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησαν χθες το βράδυ την επίθεση στην περιφέρεια Μουράντιγε της νοτιοανατολικής επαρχίας Βαν. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκε ένας δεύτερος από τους φρουρούς του αξιωματούχου του AKP.
Τα μέτρα ασφαλείας για το δημοψήφισμα είναι πολύ αυστηρά, με σχεδόν 252.000 αστυνομικούς και περισσότερους από 128.000 χωροφύλακες να βρίσκονται επί ποδός, μαζί με εθελοντές και φύλακες ασφαλείας. 
Το βράδυ του Σαββάτου, στην επίσης ανατολική επαρχία Βαν, ομάδα ενόπλων της κουρδικής οργάνωσης PKK επιτέθηκε σε αυτοκίνητο που μετέφερε τοπικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, σκοτώνοντας έναν σωματοφύλακα και τραυματίζοντας έναν άλλο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε εκλογικό κέντρο της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στην κουρδική ζώνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan.
Το εκλογικό κέντρο χρησιμοποιείται κανονικά ως σχολείο.

Δύο από τους τραυματίες φέρεται αν είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Όλοι έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο.
Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού και εάν υπάρχουν τρομοκρατικά ή πολιτικά κίνητρα που να συνδέονται με το δημοψήφισμα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...