loading...

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Καταδικάστηκε η Χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη για τις επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα.

Καταδικάστηκαν σήμερα Πέμπτη από το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη και άλλοι τρεις από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους για την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο και στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2010 με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες.Συγκεκριμένα σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν η κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις, Θ. Σκορδέλη, η Αλίκη Παπαδάκη και ο Αντρέας Σοφιάς, ενώ σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Σπύρος Γιαννάτος, δραστήριο μέλος της «επιτροπής κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ανήλικος τότε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου.
Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής που ασκήθηκε από το Θανάση Κούρκουλα, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με συνήγορο τη Γιάννα Κούρτοβικ από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».
Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη των «αγανακτισμένων» του Αγίου Παντελεήμονα, που κατέγραψαν πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς.
Παρότι το κατηγορητήριο είχε περιοριστεί στη διατάραξη κοινής ειρήνης (αδίκημα που με τον τελευταίο νόμο έχει παραγραφεί) και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, πρόκειται για σημαντική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και την Αριστερά.
Η δίκη του Αγίου Παντελεήμονα και πλήθος άλλων υποθέσεων, βίαιων επιθέσεων, που εκκρεμούν, συμπληρώνει το παζλ της λειτουργίας της Χρυσής Αυγής.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...