loading...

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Παρέδωσαν τη Μακεδονία μας στις ΗΠΑ...
Όσο εμείς εδώ, στην Ελλάδα, ασχολούμαστε με τις μικροκομματικές κόντρες, που μόνο για επικοινωνιακούς λόγους γίνονται, αλλάζουν όλα στην ευρύτερη περιοχή μας και κατά συνέπεια η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται.
Αρχικά, πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως οι ΗΠΑ μεταφέρουν περίπου το 75% των δυνάμεών τους από το Ιντσιρλίκ. Μία κίνηση με τεράστια γεωστρατηγική σημασία. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επιθυμούν να λάβουν από την Ελλάδα στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο στη Βόρειο Ελλάδα, ίσως έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, ελλείψει μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου, έχει προταθεί και η χρήση του αεροδρομίου «Μακεδονία», για χρήση από τα μεγάλα μεταγωγικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Αμερικής. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης στη Σούδα της Κρήτης, που όμως δεν επαρκεί από μόνη της. Η Β. Ελλάδα είναι κρίσιμος κόμβος για τις ΗΠΑ.
Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως γεωστρατηγικά η Μακεδονία είναι κόμβος και ενεργειακός, για τους ρωσικούς (Turkstream) και γερμανικούς (ΤΑP) αγωγούς. Κοινώς, η Αμερική βάζει τοποτηρητές στην περιοχή, υπενθυμίζοντας συνεχώς πως δεν πρέπει κανείς να τους αμελεί. Θέλουν η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος υπό την αίρεση της δικής τους έγκρισης.
Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν σύμμαχό τους τον Πάνο Καμμένο, που ήδη έχει συμφωνήσει μαζί τους στο να γίνει η Ελλάδα μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση.
Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η απόφαση της Ρωσίας, πύραυλοί της που μέχρι τώρα στόχευαν περιοχές εκτός Ελλάδας να στραφούν προς εμάς. Θέλουν η πυραυλική τους ομπρέλα να καλύπτει όλο τον ελλαδικό χώρο, φυσικά με αποτρεπτικό χαρακτήρα.
Η Ελλάδα μπαίνει σε μία περιδίνηση. Σε μία κατάσταση ρευστή, όπου βρισκόμαστε στην «κινούμενη άμμο» των γεωστρατηγικών εξελίξεων.
Ούτε η ρευστή κατάσταση στα Βαλκάνια βοηθά. Το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας οδηγεί τη χώρα σε επιθετική πολιτική, ενώ τα Σκόπια βρίσκονται στο όριο της διάλυσης. Οι Αμερικανοί επιθυμούν να υπάρχει έντονη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, ώστε να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί. Με τη στρατιωτική τους παρουσία αποκόπτουν τη Σερβία, που στηρίζεται από τη Ρωσία, από τη δυνατότητα επέμβασης. Συνεπώς, η «απέραντη ΝΑΤΟική βάση» που λέγεται Ελλάδα γίνεται το πάτημα της πλήρους αμερικανοποίησης των Βαλκανίων.Πρέπει να τονιστεί εδώ πως η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα δεν συνιστά παράγοντα ασφάλειας για τη χώρα μας. Σκεφτείτε απλά πως η Κρήτη έχει μετατραπεί, ήδη, στο μεγαλύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, χωρίς αυτό να εμποδίζει τους Τούρκους να παραβιάζουν συνέχεια τα σύνορά μας.
Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα διμέτωπο πόλεμο, εδώ και μήνες. Από τη μία η Αλβανία του Ράμα, από την άλλη η Τουρκία του Ερντογάν και στη μέση η Ελλάδα. Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει τεράστιες στρατιωτικές συμφωνίες, με την Ελλάδα στη μέση. Σκοπός τους, ο έλεγχος της περιοχής μας.
Η χώρα μας έχει ανέβει πλήρως πάνω στο «άρμα» των ΗΠΑ. Τα έχουμε δώσει όλα στον ενεργειακό τομέα, δίνουμε και ταπάντα στον στρατιωτικό τομέα.
Απομονωνόμαστε πλήρως από δυνητικούς συμμάχους (Ρωσία, Κίνα), χάνουμε τους ενεργειακούς μας πόρους (συμφωνία ΕΛΠΕ και Exxon Mobil) και δεν έχουμε καμία εγγύηση για την ασφάλειά μας.
Αυτό δεν είναι διπλωματία ή συμμαχία. Είναι ξεπούλημα.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/5

loading...
}, 10);