loading...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Απρόσμενη εξέλιξη για όλους: Νέο κίνημα «αγανακτισμένων» στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ.

                                                  








                 Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ήρθε το νέο κίνημα «αγανακτισμένων» και λίγο το πρόσεξαν. Ωστόσο δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες τον Μάιο του 2011, πήγαν διακοπές στα τέλη Ιουλίου και έκτοτε δεν τους είδε κανείς. Το κίνημα των Αγανακτισμένων έσβησε όσο περίεργα ξεκίνησε. Τελικά σε τι αποσκοπούσε;
Η τότε κυβέρνηση έπεσε και την διαδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία κατηγορείται για ακόμα χειρότερα μέτρα και πλήρη αποδυνάμωσης της οικονομίας.
Ωστόσο, οι πρώην «αγανακτισμένοι» δεν φάνηκαν ξανά στο Σύνταγμα, προκειμένου να ζητήσουν τον λόγο από την παρούσα κυβέρνηση. Αντίθετα αντικαταστάθηκαν από κάτι άλλο.
Όπως όλοι είδατε και διαβάσατε στο el.gr, με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η παρέλαση του Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως νέων.
Στόχος φέτος εφεξής, αφού η παρέλαση έχει πλέον καθιερωθεί, είναι η «εισβολή» του τρανσεξουαλισμού στα ελληνικά σχολεία.
Η ομάδα του «Πολύχρωμου Σχολείου», τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τα ζητήματα της ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ η ΟΛΚΕ επισήμανε, πως «εμείς οι ίδιοι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους γύρω μας, να μη φοβόμαστε για το ποιοι είμαστε».
Η Color Youth ανέφερε, πως πρέπει «να παλέψουμε ενάντια στην πατριαρχία, τον εθνικισμό και την ομοφοβία», ενώ εκτίμησε, ως «προβληματική» την παρουσία αστυνομικών στο Athens Pride.
Την ώρα που η οικονομία παραπαίει, άνθρωποι αυτοκτονούν και σπίτια και επιχειρήσεις κλείνουν, η κυβέρνηση βρήκε τους δικούς της «αγανακτισμένους». Παρελαύνει μαζί τους.
Εκείνοι δεν ψέγουν την κυβέρνηση αλλά την ελληνική κοινωνία, της οποίας κομμάτι είχε συμμετέχει στις διαμαρτυρίες «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα.
Οι «αγανακτισμένοι» που ζητούσαν καλύτερη Ελλάδα και ανύψωση εθνικού φρονήματος, τώρα θα έχουν την τύχη της κυβέρνησης που ζητούσαν να «πέσει». Οι νέοι «αγανακτισμένοι» στρέφονται εναντίον της και αλλάζουν τις προτεραιότητες διαμαρτυρίας.Η κυβέρνηση της Αριστεράς κέρδισε την μάχη και στους δρόμους. Η απαίτηση για καλύτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αντικαταστάθηκε από την απαίτηση για προώθηση του τρανσεξουαλισμού ακόμα και στα νηπιαγωγεία.
Η εργατική και μεσαία τάξη αντικαταστάθηκαν από τους «πολύχρωμους» διαδηλωτές», οι οποίοι δεν παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο αλλά για έναν κόσμο, ο οποίος θα ανέχεται δημόσια τα «πιστεύω» τους.
Πλέον οι μεγάλες διαδηλώσεις θα στρέφονται κατά της κοινωνίας και όχι υπέρ της συνοχής της. Αυτό είναι το μεγάλο νέο που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.
Το νέο «κίνημα» αγανακτισμένων» είναι εδώ και κατακτά την νέα γενιά, αλλάζοντας ακόμα και την σημαία μας:



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...