loading...

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Έλληνες φτιάχνουν παιδικά στο YouTube χωρίς σκηνές βίας.

Βιντεάκια ανεβαίνουν στα ελληνικά στο YouTube από Έλληνες γονείς που στοχεύουν στην επιμόρφωση των μικρών παιδιών. Τι αναφέρουν οι δημιουργοί στο Νews 24/7 (Vids)
Το babyedutv είναι ένα κανάλι στο YouTube που έφτιαξαν Έλληνες γονείς απευθυνόμενοι κυρίως σε γονείς που ψάχνουν μια πηγή εκπαιδευτικής επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας για τα μικρά παιδιά τους.
Τα βιντεάκια τους είναι στα ελληνικά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντίστοιχων animation που μπορεί να βρει κανείς σήμερα στο YouTube, και προσφέρονται δωρεάν.
Οι άνθρωποι του babyedutv μίλησαν στο Νews 24/7 για την όμορφη δουλειά τους, αλλά και για τα κινούμενα σχέδια εν έτει 2017. Όπως μας αναφέρουν, σε αρκετά βίντεο που εμφανίζονται ως "παιδικά", "κρύβονται άγριες εκφράσεις, πρόσωπα, μουσική και σκηνές βίας, τα οποία τρομάζουν τα παιδιά και τους δημιουργούν τραύματα", κάτι που δεν ισχύει για τις δικές τους δουλειές.
Στην εποχή των νέων τεχνολογιών εντός της οποίας η επαφή των ανήλικων παιδιών με το διαδίκτυο ακόμη κι από την ηλικία των τριών ετών, είναι αναπόφευκτη, το εν λόγω κανάλι αποτελεί μια μικρή ελληνική "όαση" επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα των animation.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τα βίντεο;

"Θα λέγαμε ότι προέκυψε ως… από γονείς προς γονείς. Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά εκπαιδευτικά κανάλια στο Youtube είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα οι γονείς να βάζουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν βίντεο στα Αγγλικά, Ρωσικά και άλλες γλώσσες, μπερδεύοντάς τα και δημιουργώντας τους σύγχυση, ειδικά στο πρώτα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.
Επίσης πίσω από αρκετά βίντεο που εμφανίζονται ως "για παιδιά", κρύβονται άγριες εκφράσεις, πρόσωπα, μουσική και σκηνές βίας, τα οποία τρομάζουν τα παιδιά και τους δημιουργούν τραύματα.
Για τους παραπάνω λόγους θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «ζεστή γωνιά» στο Youtube για τα παιδιά (με έμφαση σ’ αυτά των ελληνικών οικογενειών) που προορισμός της είναι η εκμάθηση και η ψυχαγωγία με τη βοήθεια του παιχνιδιού, παιδικών γραφικών και ήχων".

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...