loading...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πήγαινε το πλαστό σύννεφο…

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε προχτές το πρωί στο Περιστέρι.
Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί ηλικίας 24 και 36 ετών, ως μέλη σπείρας που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, μαζί με κούρδο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει τους τελευταίους δύο μήνες σπείρα και στο εργαστήριο, στο σπίτι του 24χρονου, κατασκεύαζαν τα έγγραφα, τα οποία πωλούσαν σε αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής 500-600 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 24χρονος παραλάμβανε από τον κούρδο συνεργό γνήσια έγγραφα, που είχαν κλαπεί, και προέβαινε στην παραποίησή τους ή στην κατασκευή νέων. Ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο 36χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τηλεφωνική συνεννόηση και τον συντονισμό των υπολοίπων μελών, καθώς και για τον ανεφοδιασμό του εργαστηρίου με υλικά.
Στο διαμέρισμα του 24χρονου βρέθηκαν ένα πλήρες εργαστήριο για κατασκευή πλαστών εγγράφων, και 14 διαβατήρια Πακιστάν, πολλά από τα οποία είχαν επικολλημένες άδειες παραμονής, ενώ κάποια ήταν παραποιημένα, καθώς και τέσσερις μήτρες με σελίδες εσωτερικού περιεχομένου με πακιστανικό έμβλημα για διαβατήρια Πακιστάν. Επίσης βρέθηκε ένας ανιχνευτής γνησιότητας χαρτονομισμάτων, καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα (βεβαιώσεις ΑΦΜ., βεβαιώσεις ΑΜΚΑ, μισθωτήρια συμβόλαια οικιών και υπεύθυνες δηλώσεις με στοιχεία τρίτων προσώπων).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή:http://www.makeleio.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...