loading...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

60 οπλισμένα Ισραηλινά μαχητικά προστατεύουν τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.






Εξηντα ισραηλινά μαχητικά F16 ετοιμοπόλεμα και εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούσαν όλη μέρα χθες και προχθές πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου, διενεργώντας παράλληλα ασκήσεις που συνιστούν επίδειξη δύναμης και ισχύος απέναντι στην Τουρκία.
Οι ασκήσεις που έχουν στρατηγική σημασία για την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ξεκίνησαν από προχθές και κατά πάσαν πιθανότητα θα συνεχισθούν και σήμερα, με τους Τούρκους να παρακολουθούν τα γεγονότα με τα μαχητικά τους καθηλωμένα στο έδαφος. Ενώ υπάρχει και η πληροφορία – την οποίαν δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε – ότι τουλάχιστον άλλα 30 μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βρίσκονται σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Πάφου.
Δύο ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που απογειώθηκαν χθες για να «παρακολουθήσουν» την άσκηση, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη βάση τους.
Σε αντιπερισπασμό, η Τουρκία έστειλε μια φρεγάτα στο Αιγαίο και συνέχισε τις προκλήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, αφού δεν αντιμετωπίζει καμία αντίδραση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυρίζει αδιάφορα για την προκλητικότητα των Τούρκων και αρνείται να εφαρμόσει πολιτικές που θα προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα. Μόνο μεμονωμένες δηλώσεις συμπαράστασης έχουμε εξασφαλίσει, χωρίς να έχουν καμιά αξία.
Άλλωστε με την απειλή των Ευρωπαίων ότι θα τιμωρήσουν τους Τούρκους μπλοκάροντας την ενταξιακή τους πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γελάνε και οι πέτρες στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Γιατί οι Τούρκοι, σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν πλέον να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταντήσουν ζητιάνοι και χωρίς εθνική αξιοπρέπεια όπως οι Έλληνες.
O αντιπερισπασμός
Αφού εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να αντιμετωπίσουν καμιά ουσιαστική αντίδραση, οι Τούρκοι έκαναν χθες παρέλαση στο Αιγαίο ενώ, όπως λέγεται ετοιμάζονται για βρώμικες ιστορίες και στην Θράκη.
Η ελληνική κυβέρνηση ανίκανη να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, έχοντας ήδη εγκαταλείψει για μια ακόμα φορά την Κύπρο στην τύχη της, περιορίζεται να κάνει τον… τροχονόμο στα τουρκικά πολεμικά πλοία που κάνουν κρουαζιέρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Την ώρα που η τουρκική κορβέτα είχε φτάσει στην Εύβοια, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θεώρησε σκόπιμο να διακόψει τη σύσκεψη με τους αρχηγούς των επιτελείων, για να ασχοληθεί με τις προτάσεις του για τα «κόκκινα» δάνεια!
Στο μεταξύ, η τουρκική κορβέτα περνούσε από Εύβοια, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Μήλο, Φολέγανδρο και Σαντορίνη, αφού από χθες τα ξημερώματα είχε παραβιάσει τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης μπαίνοντας στο στενό του Καφηρέα.
Η προκλητικότητα του Τούρκων, εντάσσεται σε ένα γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό στην προσπάθεια για τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη. Εκδηλώνεται στην παρούσα φάση, γιατί θεωρούν την ελληνική κυβέρνηση αδύναμη και ανίκανη να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Γι’ αυτό αποφάσισαν να έχουν μόνιμη παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ, εγκαθιστώντας πλατφόρμα εξόρυξης, ενώ σχεδιάζουν σεισμικές έρευνες και σε περιοχές του Αιγαίου οι οποίες είναι ελληνικές. Οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, προκειμένου στη συνέχεια να πιέσουν για επαναπροσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας. Έχουν επίσης αποφασίσει να μεταφέρουν τις προκλήσεις και στη Θράκη με όχημα τη μουσουλμανική μειονότητα η οποία χειραγωγείται πλέον από την Άγκυρα, εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικής και πολιτικής από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Εξάλλου, το δόγμα Ερντογάν και Νταβούτογλου προβλέπει ισχυροποίηση της τουρκικής και ισλαμικής παρουσίας στα Βαλκάνια.
Οι προκλήσεις των Τούρκων εκφράζονται σε όλα τα επίπεδα ακόμα και μέσα στη Βουλή, όπου χθες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος βουλευτής υπερασπίστηκε την έρευνα που διεξάγει η Άγκυρα για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ. Εξάλλου οι Τούρκοι γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμιά συνέπεια. Αφού κατέλαβαν τη μισή Κύπρο και το ΝΑΤΟ καθώς και οι υπόλοιποι διεθνείς οργανισμοί δεν αντέδρασαν, τι έχουν να φοβηθούν σήμερα που η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη και δεν υπολογίζει ούτε τους Αμερικάνους. Η στρατηγική της Άγκυρας στο μέτωπο των συρράξεων, στοχεύει στην αποδυνάμωση του Ασάντ, της Ιρακινής Κυβέρνησης, των Τζιχαντιστών αλλά και των Αμερικανών. Διαμορφώνει με αριστοτεχνικό τρόπο συμμαχίες, προκειμένου να αποκτήσει επιρροή και έλεγχο στη Συρία και το Ιράκ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου. Αντίθετα η Ελλάδα, δεν έχει καμιά στρατηγική αλλά στερείται και τακτικής. Περιορίζεται σε γενικόλογες καταγγελίες των προκλήσεων και ελπίζει σε βοήθεια από το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν υπολογίζει πλέον η Τουρκία. Γιατί όταν το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με μερικούς χιλιάδες τρελούς τζιχαντιστές, πώς μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια μιας περιφερειακής υπερδύναμης όπως η Τουρκία, που είναι η έκτη χώρα στον κόσμο σε μέγεθος εξοπλιστικών προγραμμάτων. Οι στιγμές για την Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμες. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να συγκαλέσει ο ίδιος συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με μοναδικό αντικείμενο τα εθνικά θέματα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, γιατί για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου προέχουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις.
Πηγή:http://www.kontranews.gr/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...