loading...

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

205 επιπλέον λιμενικοί στο Αιγαίο για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας για τον καλύτερο έλεγχο του κύματος των παράνομων μεταναστών ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.
Συγκεκριμένα, 20 άτομα θα τοποθετηθούν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, 13 στη Χίο, 48 στη Σάμο που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, 10 στη Σύμη, 46 στην Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στη Κω.
«Υπάρχουν διευθύνσεις στο υπουργείο που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης. Υπάρχουν Λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι  σε σημείο νευρικής κρίσης από την πίεση που δέχονται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.
«Σε πρώτη φάση σταματήσαμε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  ώστε να  μην αποδυναμώσουμε τη στελέχωση», πρόσθεσε ο Θοδωρής Δρίτσας.
«Έχουμε να κινηθούμε με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας πρώτος κατευθυντήριος σχεδιασμός Θα ενισχύσουμε τις τρεις περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου  με 205  στελέχη του Λιμενικού», ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.
«Το ότι είναι δύσκολες οι λύσεις δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Ο έλεγχος των προσφύγων θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και για θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Θοδωρής Δρίτσας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...