loading...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Il Giornale: Ο «άξονας Ρωσίας- Ελλάδας» κάνει τη Μέρκελ να ανατριχιάζει.

Απρίλιος 5, 2015.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα δεν αρέσει στους ευρωπαίους πολιτικούς, με επικεφαλής τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ,  και τείνουν στο να θεωρούν την ένωση της Ελλάδας και της Ρωσίας, ως απειλή, για την ευρωπαϊκή κοινότητα, γράφει η ιταλική έκδοση του Il Giornale, όπως σημειώνει το ρωσικό Ria Novosti.


«Στις 8 Απριλίου ο Τσίπρας φθάνει στη Μόσχα για να πάρει οικονομική βοήθεια», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα. 

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα για μια διέξοδο στην κρίση και η αντιπαράθεση της με τους πιστωτές είναι αυξημένη, ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται ανατολικά: στη Ρωσία, στον Βλαντίμιρ Πούτιν», γράφει το άρθρο.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σκοπός της επίσκεψη θα είναι «ένας νέος οικονομικός άξονας,  ο οποίος μπορεί να απελευθερώσει την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά τσιμπούρια (ακάρια-клещей-  ενώ στο ιταλικό δημοσίευμα που ανατρέξαμε, αναφέρεται ως «tenaglie europee»- ευρωπαϊκή τσιμπίδα, τανάλια)».

Αυτό το ταξίδι «έχει ενοχλήσει και ανησυχήσει τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, όχι λόγω της ίδιας της επίσκεψης… Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ,  που συναντήθηκε επίσης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από λίγο καιρό, το πρόβλημα είναι ότι οι ελληνο-ρωσικές συνομιλίες θεωρούνται ως μια σκόπιμη απειλή» γράφει εισαγωγικά και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς πολιτικούς, η συνάντηση θα έχει ως στόχο «να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Μόσχα και για την Αθήνα φαίνεται ως μια μερική εναλλακτική λύση από τις Βρυξέλλες», γράφει το άρθρο.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 8 Απριλίου με τον Τσίπρα, ο οποίος θα προσκλήθηκε να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσκλήθηκε, επίσης, στην παρέλαση της νίκης στη Μόσχα στις 9 Μαΐου.

«Θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και το σπάσιμο των εν εξελίξει πολιτικών κυρώσεων από τις Βρυξέλλες, για τις οποίες η στάση της Αθήνας στην πολιτική αυτή είναι κρύα, εάν κρίνουμε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ελληνικής ηγεσίας», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναφερόμενος επίσης σε ζήτημα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος είπε ότι, μάλλον, το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στην Ελλάδα.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι στις συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας δεν θα είναι μόνο η οικονομία αλλά και οι ανθρωπιστικές σχέσεις.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...