loading...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τυφώνας ο Αλέξης σαρώνει το φαύλο σύστημα της μεταπολίτευσης.

Ο ισχυρος τυφώνας που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας σαρώνει το σαθρό και χρεοκοπημένο σύστημα της μεταπολίτευσης ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις για αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα σημάνει το τέλος της λιτότητας και της γερμανικής κυριαρχίας.
Η σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο ιστορικό δημοψήφισμα της Κυριακής, προκάλεσε ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει με πάταγο το σαθρό και χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό, που στήθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Η παραίτηση Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία και η ολοκληρωτική απαξίωση των υπόλοιπων μικρών μνημονιακών κομμάτων, δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις για τη συγκρότηση νέων κομμάτων που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας, ενώ οδηγείται σε αποστρατεία το σύνολο του πολιτικού προσωπικού που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία σαράντα χρόνια και με τις εγκληματικές πολιτικές που ακολούθησε, οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Ο τυφώνας Αλέξης Τσίπρας σαρώνει και το ετοιμόρροπο σύστημα των χρεοκοπημένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που στηρίχτηκε αποκλειστικά στη διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια και τις χαριστικές συμβάσεις του δημοσίου.
Οι λεγόμενοι νταβατζήδες έπαιξαν την τελευταία ζαριά προεξοφλώντας την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και έχασαν τα ρέστα τους μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες περιπέτειες οικονομικές και δικαστικές ενώ το σύστημα των παράλληλων επιχειρήσεων που είχαν στήσει για να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης.
Ο τυφώνας Αλέξης Τσίπρας διαμορφώνει νέες δυναμικές στην κοινωνία, ενώνοντας για πρώτη φορά όλες τις πατριωτικές δυνάμεις σε ένα ενιαίο μέτωπο.
Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη αψηφώντας τους εκβιασμούς, τις απειλές και βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον, καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα από την άκρα Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά.
Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρήκε τον ηγέτη στον οποίο εμπιστεύεται την πορεία της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία που ένας ηγέτης κατάφερε να σπάσει τις διαχωριστικές γραμμές και να ενώσει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Μετά τη νέα ισχυρή λαϊκή εντολή ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια του αρχηγού ενός κόμματος γιατί πρέπει να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο, αυτόν του ηγέτη όλων των πατριωτικών δυνάμεων.
Ο τυφώνας Αλέξης Τσίπρας σαρώνει και την Ευρώπη. Ήδη ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, απαίτησε δημόσια να σταματήσει το έγκλημα της σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι Γερμανοί στην Ευρώπη.
Οι ισορροπίες άρχισαν να αλλάζουν δραματικά και η γερμανική κυριαρχία αμφισβητείται πλέον ανοιχτά.
Το σφυροκόπημα που δέχεται η Μέρκελ και οι αντιδράσεις του Σόιμπλε είναι χαρακτηριστικές της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε στην Ευρώπη η ιστορική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει στον κυρίαρχο λαό, αμφισβητώντας ευθέως το ιερατείο των Βρυξελλών, το οποίο αντικατέστησε τις δημοκρατικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πραξικοπηματικές αποφάσεις που λαμβάνει το Βερολίνο.
Ο τυφώνας Αλέξης Τσίπρας έδωσε ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης και ειδικά στις χώρες του νότου να διεκδικήσουν ισότιμη συμμετοχή στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Η Ευρώπη απέκτησε πλέον το νέο ισχυρό ηγέτη που φιλοδοξεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς και να δώσει νέο όραμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωταγωνιστής των μεγάλων εξελίξεων που δρομολογούνται σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σε χρόνο ρεκόρ υποχρέωσε τα κόμματα να συμφωνήσουν
Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και οι ηγετικές ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα κατάφεραν να κάνουν το θαύμα.
Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφώνησαν σε κοινή εθνική γραμμή προκειμένου να δοθεί από θέση ισχύος η μάχη με τους δανειστές. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας φαύλης εποχής και την αρχή μιας νέας περιόδου όπου η εθνική συνεννόηση θα θεωρείται αυτονόητη.
Δέσμευση
Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχωρεί για Βρυξέλλες αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ.
Οι προτάσεις της Αθήνας αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα εκ μέρους της Ελλάδας για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε και η προεδρία της Δημοκρατίας οι αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, κατέληξαν ότι «η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικών δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας».
Ο πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση και αποφασίστηκε πως ο καθένας θα συμβάλλει αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Ειδικότερα, στόχος είναι η επιδίωξη λύσης που θα διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, ισχυρό εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους.
Οι δηλώσεις των αρχηγών
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως ο ίδιος προσήλθε «με διάθεση συνεννόησης αλλά αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν σε βάρος της οικονομίας, σήμερα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν πριν από 3 μήνες. Και αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης που νόμιζε ότι κέρδιζε χρόνο ενώ στην πραγματικότητα έχανε χρόνο. Τώρα είμαστε στο και πέντε, οι τράπεζες είναι κλειστές, η διαίρεση των πολιτών είναι μεγάλη, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που έχουμε χάσει και η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία που μας υποσχέθηκε».
Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «από δω και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι πρέπει να δοθει λύση για ανάπτυξη. Η συμφωνία είναι μονόδρομος», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έλαβε γραπτή διαβεβαίωση από όλους τους αρχηγούς ότι θα έχει τη στήριξή τους στην Ευρώπη.
Σε άλλο μήκος κύματος, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη λυκοφωλιά της Ευρώπης. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση. Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν. Η διαφωνία μας έχει να κάνει κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης που προτείνει η κυβερνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα. Δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κανέναν να πάει να υπογράψει αυτά τα μέτρα. Η αδιέξοδη αυτή πολιτικη οδηγεί σε δύο επιλογές: είτε μια επώδυνη συμφωνία ή οδυνηρή κατάληξη με Grexit, διπλό νόμισμα κλπ».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως «Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που θα κάνει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες κι αυτό πρέπει να το πούμε στον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι πολιτικοί αρχηγοί αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε ότι το νέο επιτελείο ΥΠΟΙΚ πρέπει να κινείται στη λογική συμφωνίας και όχι λογική ρήξης. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, ψήφισε συνεννόηση και λύση μέσα στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα».
Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε πως «η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνεννόηση των πολιτικών δυναμεων δυστυχώς έγινε στο και πέντε με την ελληνική οικονομία να βιώνει δραματικές καταστάσεις.Αν είχε γίνει νωρίτερα πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει.Συνέχιση της διαπραγμάτευσης, εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, η ομολοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αυτό πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Δεν έχει εντολή για ρήξη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...